Η χειρότερη μέρα και για την Ισπανία με 832 νεκρούς σε ένα 24ωρο - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Η χειρότερη μέρα και για την Ισπανία με 832 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Την χειρότερη ημέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού βιώνει η Ισπανία.
Οπως ανακοινώθηκε, 832 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 5.690 συνολικά.
Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ νεκρών, καταγράφθηκε στην Ισπανία χθες, Παρασκευή με 769 θύματα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.000 νέα κρούσματα στη χώρα.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί

Το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα μέτρα που αποτρέπουν τους εργοδότες να επωφελούνται από την κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κοροναϊού για ν’ απολύουν εργαζομένους, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας Γιολάνδα Ντίαθ.
"Στη χώρα μας ουδείς μπορεί να επωφελείται από αυτή την υγειονομική κρίση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείς τον COVID-19 για να απολύεις ανθρώπους", δήλωσε η υπουργός, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρία Χεσούς Μοντέρο, διαβεβαίωσε μετά το συμβούλιο πως οι αλυσίδες τροφοδοσίας λειτουργούν ομαλά, παρά την πανδημία του κοροναϊού. Η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός και τροφοδότης της ΕΕ σε φρούτα και λαχανικά.

Οι τελευταίες ημέρες

Η Ισπανία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή, 769 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στην χώρα όπου ήδη ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας του κορονοϊού είναι 4.858.
Ο αριθμός του κρουσμάτων στην Ισπανία ανέρχεται πλέον σε 64.059, με 7.800 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο καταγράφεται ελαφρά μείωση του ρυθμού της μετάδοσης με +14% νέα κρούσματα κατά το 24ωρο Πέμπτης-Παρασκευής, έναντι +18% και +20% τα δύο προηγούμενα 24ωρα. Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, ενώ 9.357 έχουν ιαθεί. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου.
Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι "δύσκολη", εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.
ΠΗΓΗ
https://www.thetoc.gr/