Πρωτοφανές περιστατικό στα ιατρικά χρονικά- Μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι 20χρονης - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Πρωτοφανές περιστατικό στα ιατρικά χρονικά- Μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι 20χρονης

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο περιστατικό ήρθαν γιατροί στην Ταϊβάν, που ανακάλυψαν πως τέσσερις μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι μίας 20χρονης
Η νεαρή He, όπως ονομάζεται η ασθενής, πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φουγίν για να εξετάσουν οι γιατροί το μάτι της, το οποίο είχε πρηστεί. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις το ιατρικό προσωπικό εντόπισε τις μέλισσες.Ο καθηγητής Hung Chi-ting, ο επικεφαλής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρώτη», καθώς δεν έχει ξαναγίνει γνωστή ανάλογη περίπτωση.

Οι μέλισσες κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στο μάτι, καθώς τρέφονταν από τα δάκρυα και τον ιδρώτα της 20χρονης.

«Είδα κάτι που έμοιαζε με πόδια εντόμου, έτσι τα τράβηξα κάτω από το μικροσκόπιο ένα-ένα, χωρίς να τραυματίσω το σώμα τους», είπε ο Hung Chi-ting, περιγράφοντας τη στιγμή που ανακάλυψε τις μέλισσες.

«Ήταν τέσσερις μέλισσες ενός είδους που ζει κοντά σε νεκροταφεία ή πεσμένα δέντρα, έτσι είναι απλό να τις πετύχεις καθώς σκαρφαλώνεις στα βουνά», προσέθεσε.

«Επισκεφτήκαμε και φτιάχναμε τον τάφο ενός συγγενή μας και κάθισα κάτω για να ξεχορταριάσω. Ένιωσα τον άνεμο να φυσάει στο πρόσωπό μου, μετά ένιωσα κάτι στο μάτι μου που νόμιζα ότι ήταν χώμα», είπε η 20χρονη και συνέχισε: «Καθάρισα το μάτι μου με νερό, αλλά άρχισε να με πονάει πολύ το βράδυ. Ο πόνος ήταν οξύς και το μάτι μου δάκρυζε»,

Η ασθενής, μετά από την απαραίτητη φροντίδα, πήρε εξιτήριο και οι γιατροί πιστεύουν ότι θα αναρρώσει πλήρως.

https://www.pentapostagma.gr/