Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Θετικοί 21 από τους συνταξιδιώτες του 66χρονου - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Θετικοί 21 από τους συνταξιδιώτες του 66χρονου


Εχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές των ταξιδιωτών στο Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου να παρθούν μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στόχος είναι να περιοριστούν οι συναθροίσεις στις εκκλησίες.Γι αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικό οι ηλικιωμένοι να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα τις βασικές οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό.

Στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοΪού στην Ελλάδα, αφού όπως ανακοίνωσε ο λοιμοξιωλόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσιόδρας, πέραν των 10 κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό άλλοι 21 που είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ μαζί με τον 66χρονο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείου του Ρίο.

Επιστήμονες: ''Ο κορωνοϊός δεν περιορίζεται με την ζέστη''! - Σε ετοιμότητα για τη φάση ''2'' η κυβέρνηση
Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, είπε ο κ.Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί είπε ο κ.Τσιόδρας.

Ο κορωνοϊός φέρνει 48ωρα έκτακτα μέτρα! - Πληροφορίες για δέκατο κρούσμα - Συναγερμός για ντόμινο μετά το κρούσμα του 66χρονου
Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ' υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

ΠΗΓΗ
https://www.pentapostagma.gr/