Ετοιμάζουν ενίσχυση 5.000 ευρώ σε κάθε αγρότη λόγω κορωνοϊού: Οι αρμόδιοι να φροντίσουν να ενισχυθούν και οι μελισσοκόμοι - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Ετοιμάζουν ενίσχυση 5.000 ευρώ σε κάθε αγρότη λόγω κορωνοϊού: Οι αρμόδιοι να φροντίσουν να ενισχυθούν και οι μελισσοκόμοι


Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ η Ε.Ε σχεδιάζει να ενισχύσει τους Ευρωπαίους αγρότες οπότε και τους Έλληνες αγρότες με 5 χιλιάδες ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση.
Τα χρήματα θα δοθούν εφάπαξ θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.
Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο έχει πραγματική βάση καθώς πρέπει να στηριχτεί η αγροτική οικονομία ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή και να μην έχουμε επιπλέον προβλήματα και ελλείψεις σε αγαθά.
Η Ε.Ε έχει πολύ καλύτερα αντανακλαστικά από την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση που βλέπει κοντόφθαλμα την πολιτική της έναντι των αγροτών.

Η αγροτική πολιτική θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κάθε κυβέρνησης και όχι να φτάνουμε σε σημείο ως χώρα να σφάζουμε την Ελληνική παραγωγή και μετά να εισάγουμε ζάχαρη από τον Μαυρίκιο της Νότιας Αφρικής ούτε ελαιόλαδο από την Τυνησία ούτε θυμαρόμελο από την Κένυα.
Αυτές είναι αποφάσεις της συμφοράς και θα έπρεπε να τουλάχιστον να ντρέπονται όσοι πολιτικοί τις εφαρμόζουν.

Τέλος κρούω τον κώδωνα του κίνδυνου προς τους συνδικαλιστές της Μελισσοκομίας να φροντίσουν να γίνουν όλες οι επαφές που χρειάζονται με το ΥΠΑΑΤ και να τονιστεί η δεινή θέση των Ελλήνων μελισσοκόμων ώστε να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στην όποια στήριξη αποφασιστεί για τους αγρότες.
Και εμείς αγροτικός κλάδος είμαστε, και μάλιστα έχουμε και την κλιματική αλλαγή που έχει κάνει τεράστια ζημιά στην παραγωγή μελιού, και κινδυνεύουμε με αφανισμό αν δεν στηριχθούμε και για την ζημιά από τον κορωνοϊό.
Δεν θέλω να σκέφτομαι αν στηριχτούν οι αγρότες αλλά μείνουν εκτός οι μελισσοκόμοι τι έχει να γίνει...

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...