Μ.Βορίδης για έλλειψη τροφίμων: «Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος, για τώρα...» - Σε ποια προϊόντα εμφανίστηκε «ασυμμετρία» - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

Μ.Βορίδης για έλλειψη τροφίμων: «Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος, για τώρα...» - Σε ποια προϊόντα εμφανίστηκε «ασυμμετρία»


Σχόλιο Melissocosmos
Αλίμονο Υπουργέ, αν δεν στηριχθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες των συναδέλφων τότε ποιος θα στηριχθεί;
Εδώ βρήκατε ότι χρίζουν στήριξης δικηγόροι και μηχανικοί και θα αφήσετε στην απέξω τις ιχθυοκαλλιέργειες;
Αμαρτία απ τον Θεό, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία...


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα, ότι δεν είναι ορατός μέχρι στιγμής ο κίνδυνος έλλειψης τροφίμων, αλλά έχουν εμφανιστεί ήδη «ασυμμετρίες» στον εφοδιασμό της αγοράς από μια σειρά γεωργικά προϊόντα.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι όσοι παραγωγοί πλήττονται από τον κορωνοϊό, δεν μείνουνε χωρίς στήριξη.

«Μέχρι στιγμής δεν είναι ορατός τέτοιος κίνδυνος, αν και θα συγκροτήσουμε στο υπουργείο μία ομάδα ειδικών για να εξετάσουν κινδύνους και να επεξεργαστούν σενάρια.

Αυτή τη στιγμή η παραγωγική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, αν και στην αγορά έχουν εμφανιστεί ασυμμετρίες κυρίως στην αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια, στην ανθοπαραγωγή, σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά και στον οινοποιητικό κλάδο».

Αντίθετα σημειώνει ότι η αυξημένη ζήτηση σε ζυμαρικά ενίσχυσε την τιμή του σκληρού σιταριού, ενώ στην αρχή της κρίσης αυξημένη ήταν η ζήτηση και σε χοιρινό και βόειο κρέας.

Ο υπουργός απαντάει και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας δεν τους καλύπτουν όλους λέγοντας ότι τα συνολικά μέτρα είναι ύψους 3,3% του ΑΕΠ.

«Σήμερα τα μέτρα καλύπτουν 1,7 εκατ. εργαζόμενους, δηλαδή 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 800 χιλιάδες επιχειρήσεις, δηλαδή τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις» τονίζει ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Βορίδης θεωρεί θετική τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ αλλά επισημαίνει ότι μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή πρόταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι έκδοση ευρωομολόγου.

ΠΗΓΗ
https://www.pronews.gr/