ΒΟΡΙΔΗΣ: Υπόσχεται στήριξη των κτηνοτρόφων από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ ενώ για τους μελισσοκόμους ούτε λόγος - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

ΒΟΡΙΔΗΣ: Υπόσχεται στήριξη των κτηνοτρόφων από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ ενώ για τους μελισσοκόμους ούτε λόγος


Σχόλιο Melissocosmos
Όπως εδώ και έναν μήνα είχαμε προβλέψει εδώ στο Blog των μελισσοκόμων, οι κτηνοτρόφοι ήδη μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας για οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση λόγο κορονοιού.
Θα ακολουθήσουν οι αγρότες που παράγουν νωπά λαχανικά κτλ.
Οι μελισσοκόμοι διεκδίκησαν τίποτα άραγε;
Έγινε καμία συνάντηση ή στείλαμε πάλι επιστολή;
Ο σοφός λαός λέει ότι αν δεν κλάψει το παιδί δεν το ταΐζει η μάνα.
Γνωρίζει ο Υπουργός ότι λόγο περιοριστικών μέτρων δεν προβλέπεται να βγούμε να πωλήσουμε μέλι;

Ότι λόγο κορονοιού η ζήτηση από τους καταναλωτές έχει πατώσει;
Ότι ο κόσμος φοβάται να σου παραγγείλει μέλι μην πας στο σπίτι του και του μεταφέρεις τον ιό, αλλά κι αν παραγγείλει δεν προβλέπεται να βγεις να κάνεις την παράδοση λόγω περιοριστικών μέτρων;
Πως θα ζήσουν οι μελισσοκόμοι;
Ακούω ότι παίζει και το ενδεχόμενο να μπουν πρόωρα τα μισά δικαιώματα από τον Μάιο στους αγρότες.
Με τα χρήματα των μελισσοκόμων από μετακινήσεις και κυψέλες θα γίνει το ίδιο;
Αμφιβάλω καθώς οι εκκαθαρίσεις των δικαιούχων γίνονται τον Οκτώβριο.
Από την άλλη όμως επιμένουμε ως κλάδος να μην αλλάξει το ισχίον σύστημα των επιδοτήσεων για τους μελισσοκόμους.
Άραγε έχουμε δίκαιο ή όλα γίνονται τελικά μόνο για την λειτουργία των κέντρων μελισσοκομίας και από εκεί και πέρα το χάος;
Κλείνοντας να πω ότι στοχεύω διπλά με αυτά που λέω, γιατί και η αντιπολίτευση της ΟΜΣΕ φέρει μερίδιο ευθύνης αφού αντί να αναδείξει τέτοια σημαντικά θέματα αναλώνεται στην κριτική της για το περιοδικό.

Το επιτελείο του ΥπΑΑΤ εξετάζει τον τρόπο οικονομικής στήριξης των κτηνοτρόφων, μέσα από το οικονομικό πακέτο των 150 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε το Υπουργείο, λόγω του κορωνοιού και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, στον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ και βουλευτή Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα.

Ο Yπουργός ανέφερε στον Χρήστο Κέλλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχύσει πραγματικά τους κτηνοτρόφους, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παραμένει διαρκώς και αδιαλείπτως στο πλευρό τους.

Σε δήλωσή του προς τον ΑγροΤύπο, ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Βορίδη για «το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την κτηνοτροφία, το οποίο και επιβεβαιώθηκε προ ημερών με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ελληνοποιήσεις» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για «την απάντηση του Υπουργού περί οικονομικής στήριξης των Θεσσαλών κτηνοτρόφων, με αφορμή και την δύσκολη κατάσταση που βιώσανε με την πώληση των αμνοεριφίων».

Παϊσιάδης Σταύρος

πηγή: agrotypos.gr

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...