Απίστευτο: Μητροπολίτης ενάντια σε εκατοντάδες οικογενειάρχες μελισσοκόμους - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Απίστευτο: Μητροπολίτης ενάντια σε εκατοντάδες οικογενειάρχες μελισσοκόμους


Σχόλιο Melissocosmos
Σεβασμιότατε, "χωρίς μέλισσα και ελιά δεν ανοίγει η Εκκλησιά", την ξέρετε την παροιμία;
Αν θέλετε ανοιχτές Εκκλησίες με κεράκια που θα τα ανάβουν οι πιστοί μην κατατρέχετε το εβλογημένο από τον Θεό έντομο, χάριν των κατασκηνώσεων.
Οι μέλισσες υπήρχαν εκεί πριν γίνουν οι κατασκηνώσεις, και όπως ο βοσκός έχει κάθε δικαίωμα να βόσκει τα πρόβατα του, άλλο τόσο δικαίωμα έχει και ο μελισσοκόμος να πάει τα μελίσσια του στις ανθοφορίες.
Υπάρχει και η άλλη λύση να μεταφέρετε τις κατασκηνώσεις σε περιοχή που δεν υπάρχουν μέλισσες, παρά να ζητάτε από εκατοντάδες οικογένειες μελισσοκόμων να πεινάσουν επειδή κάποιοι ενοχλούνται.
Όσο για τα υπόλοιπα εγώ τα βλέπω ως το θέατρο του παραλόγου...
Την ευχή σας.

Διαβάζουμε από το orthodoxianewsagency.gr

Ένα τυχαίο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο έφερε στην επιφάνεια ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως κτηνοτρόφοι στην περιοχή του Φαρμακά, εκεί κοντά στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αργολίδας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την παρουσία χιλιάδων μελισσών που βεβαίως απαγορεύεται να βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή και οι οποίες μέλισσες έχουν κατατσιμπήσει τα αιγοπρόβατα της περιοχής. Από τη στιγμή που οι κατασκηνώσεις είναι εργοτάξιο με την καθημερινή παρουσία εργατών, πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, και όμως, 2000 μελίσσια βρίσκονται δίπλα ουσιαστικά, με την προοπτική να αυξηθούν σε 6000, επιτείνοντας το πρόβλημα.

Ποιο είναι το τυχαίο περιστατικό;

Χθες, ο Μητροπολίτης πήγαινε στις κατασκηνώσεις, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου παρατήρησε έναν ηλικιωμένο να κλαίει.

Σταμάτησε βεβαίως και τον ρώτησε γεμάτος αγωνία. Ο γέροντας του αποκάλυψε το πρόβλημα που βιώνει και ότι οι μέλισσες που εκτρέφονται εκεί κοντά του τσίμπησαν το κοπάδι, το βιός του δηλαδή.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. κ. Νεκτάριος έγινε μάρτυς της σκηνής να καταρρέει ένας εργάτης πάνω στο καπό του αυτοκινήτου.

Αμέσως, Σεβασμιώτατος κατέβηκε και χωρίς να χρονοτριβεί, τον έβαλε στο αυτοκίνητο του και άμεσα τον μετέφερε στο Κ.Υ. Νεμέας, όπου οι γιατροί τους είπαν ότι “μόλις που τον προλάβαμε τον άνθρωπο”.

Η άμεση αντίδραση του Μητροπολίτη Αργολίδας έσωσε τον συνάνθρωπο μας, που τον είχαν τσιμπήσει μέλισσες και είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.

Οι γιατροί στο Κ.Υ. Νεμέας του χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή και ο άνθρωπος είναι καλά.Κάποιοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται αλλά κινδυνεύουν και οι ίδιοι, είναι έτοιμοι να καταφύγουν στον Εισαγγελέα. Και θα το πράξουν άμεσα, αν αυτοί που έχουν τα μελίσσια δεν τα μεταφέρουν σε άλλη περιοχή, που δεν κατοικείται.


Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...