Καιρός για αύριο Κυριακή 31 Μαΐου - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Καιρός για αύριο Κυριακή 31 Μαΐου


Έντονη η αστάθεια μέσα στην Κυριακή, η οποία θα δώσει τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ικανές να προκαλέσουν και κάποια προβληματα.
Αναλυτικά: Η μέρα ξεκινάει με τον άστατο καιρό να εντοπίζεται στο βόρειο Αιγαίο και κυρίως στην Χαλκιδική και την Θάσο.

Προς το μεσημέρι και ενώ εδώ ο καιρός θα βελτιωθεί, κύτταρα καταιγίδων θα αναπτυχθούν σε όλα τα ηπειρωτικά, από το ύψος περίπου της Στερεάς και βορειότερα.
Οι καταιγίδες αυτές θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Ιδιαίτερα φαίνεται να επηρεάζεται η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Επίπεδο κινδύνου 1 εκδίδεται για όλες τις ηπειρωτικές περιοχές, με έμφαση την Μακεδονία και την Θράκη. Σε αυτά τα τμήματα, οι καταιγίδες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι έντονες.
Στη νότια Ελλάδα, τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο τοπικού χαρακτήρα και κυρίως ορογραφικά κοντά σε ορεινούς όγκους.Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει καλός και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιασει τοπικά. Πολύ μικρή η πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα στα πολύ δυτικά του νομού το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα μεσημεριανής και απογευματινής μπόρας η και σύντομης καταιγίδας είναι υπαρκτή.
Πιθανή μπόρα το πρωί γύρω από τον Θερμαϊκό.

ΠΗΓΗ
https://www.meteology.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...