Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να εισπράξουν αποζημιώσεις από το κράτος, την ίδια ώρα οι μελισσοκόμοι δηλώνουν αύξηση εσόδων... - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να εισπράξουν αποζημιώσεις από το κράτος, την ίδια ώρα οι μελισσοκόμοι δηλώνουν αύξηση εσόδων...


Μερικές αλήθειες θα γράψω σήμερα και ας μην γίνομαι αρεστός.
Είχα ήδη με αλλεπάλληλα άρθρα τονίσει την ανάγκη να γίνουν οι σωστές κινήσεις ώστε και οι μελισσοκόμοι να τύχουν στήριξης λόγω κορονοιού.
Και που τα έγραψα και που δεν τα έγραψα όμως, ίσα τα νύχια μου έσπασα στο πληκτρολόγιο αφού ουδείς φαίνεται να συγκινήθηκε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Έξτρα ενίσχυση 4 ευρώ για κάθε ζώο πρόβατο ή αίγα ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ.
Συγκεκριμένα 5.8 εκατομμύρια ζώα θα επιδοτηθούν με το ποσό των 4 ευρώ για κάθε ζώο, και οι δικαιούχοι παραγωγοί ανέρχονται σε 48 χιλιάδες.
Το κονδύλι που θα διατεθεί είναι 23 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι φέτος το Πάσχα ήταν η μοναδική φορά που δεν έγιναν εισαγωγές αμνοεριφίων και πως η ζήτηση καλύφθηκε μόνο από την Ελληνική παραγωγή.
Οι κτηνοτρόφοι πούλησαν τα ζώα τους και θα εισπράξουν και εξτρά επιδότηση.
Και πολύ καλά θα κάνουν.

Ας δούμε τώρα τι γίνεται με τους μελισσοκόμους.
Την ίδια ώρα που οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν ενίσχυση από το κράτος, ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ κ Βασίλειος Ντούρας δήλωνε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕΜΠΕ...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), Βασίλη Ντούρα οι Έλληνες στράφηκαν στα ελληνικά μέλια γιατί «καταλαβαίνουν πως όταν αγοράζεις ένα μέλι, αγοράζεις κάτι παραπάνω από τροφή».

Ο ίδιος ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις «ενώ μειώθηκε η κατανάλωση του μελιού στα σούπερ μάρκετ, παρατηρήθηκε μια αύξηση στις πωλήσεις των ελληνικών μελιών κατά 15%» και υπογράμμισε ότι «η μείωση στη συνολική αγορά του μελιού στα σούπερ μάρκετ έφτασε το 5%».

Ναι καλά διαβάσατε.

Τι είπε με λίγα λόγια ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ;
Είπε ότι από την κρίση ουσιαστικά ωφελήθηκαν οι Έλληνες μελισσοκόμοι αφού υπήρξε αύξηση πωλήσεων μελιού κατά 15% ενώ ζημιά είχαν μόνο οι έμποροι μελιού αφού στα σούπερ μάρκετ υπήρξε μείωση πωλήσεων κατά 5%.
Να τραβήξω τα μαλλιά μου τώρα πρόεδρε μέχρι να τα βγάλω τι να κάνω;

Αφού υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας πως θα πωλούσαμε μέλι;
Την στιγμή που οι καταναλωτές διστάζουν να σε πλησιάσουν στα 5 μέτρα πως θα σου άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους να τους πας το μέλι;

Πως θα ζητήσεις στήριξη από το Υπουργείο την στιγμή που δηλώνεις επίσημα ότι είχαμε αύξηση 15% στις πωλήσεις;
Την ίδια στιγμή στρώνεις το κόκκινο χαλί στους εμπόρους να διεκδικήσουν από το κράτος αφού λες ότι αυτοί είχαν 5% μείωση στις πωλήσεις;

Οι έμποροι ή οι μελισσοκόμοι σε εξέλεξαν πρόεδρο;

Το υπόλοιπο ΔΣ της ΟΜΣΕ συμφωνεί με αυτή την γραμμή;

ΜΟΝΟ για την λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας ενδιαφέρεστε, για τα οποία χεστήκαμε στο φινάλε φινάλε εμείς οι μελισσοκόμοι αν λειτουργούν και αν δεν λειτουργούν.

Δηλαδή μόνο εγώ βλέπω ότι η κρίση μας έπληξε;
Μονο σε έμενα έρχονται τόσες πολλές αγγελίες που όλοι θέλουν να πουλήσουν και κανείς δεν αγοράζει;

ΝΤΡΟΠΗ, το λιγότερο που χω να πω είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Τι είδους συνδικαλισμός είναι αυτός που αντί να διεκδικεί, δηλώνει υπερευχαριστημένος;
Έτσι που το πάμε το πράγμα θα μας ζητήσει η εφορία και φόρο από πάνω την στιγμή που κόντεψαν να ψοφήσουν από πείνα τα μελίσσια των περισσοτέρων μελισσοκόμων την άνοιξη και δεν υπήρχε ούτε γρόσι στην τσέπη κανενός.
Αλλα και όσοι ελάχιστοι έβγαλαν μέλι, απούλητο παραμένει στις αποθήκες και δεν το ζητάει κανείς.

Νομίζω ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΔΣ της ΟΜΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ φέρει ευθύνη τόσο για τις δηλώσεις του προέδρου, όσο και για την ανεπάρκεια διεκδικήσεων ποσών που θα ανακούφιζαν τον Ελληνα μελισσοκόμο.

Έχει ειδικό βάρος το να τα λέει αυτά ο Melissocosmos ο οποίος στα δύσκολα έβαλε πλάτη υπέρ της ΟΜΣΕ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα κραυγαλέα λάθη θα τα καταπιούμε, και ισχύει και για το ΔΣ αυτό.

Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...