Στα κάγκελα η ΟΜΣΕ για το θέμα της Αργολίδας πάει το θέμα στον Πρωθυπουργό - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Στα κάγκελα η ΟΜΣΕ για το θέμα της Αργολίδας πάει το θέμα στον Πρωθυπουργό


Melissocosmos: Αυτή την φορά η ΟΜΣΕ φαίνεται ότι αντέδρασε ακαριαία για το θέμα της Αργολίδας.
Αυτό θέλουμε να βλέπουμε από το συνδικαλιστικό μας όργανο αλλά πρέπει να συνοδευτεί και με επιτυχή κατάληξη η προσπάθεια ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος.
Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η ΟΜΣΕ και τι οικονομικές δυνατότητες έχει, μα νομίζω ότι πρέπει να αναλάβει δικηγόρος και αν έχει υπάρξει παράβαση καθήκοντος από κάποιον ή κάποιους σε αυτή την υπόθεση να δώσουν λόγο στην δικαιοσύνη.
Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο του agrotypos.gr


Όπως καταγγέλλουν μελισσοκόμοι στον ΑγροΤύπο, «η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά φέρνει απαγόρευση του επαγγέλματος της μελισσοκομίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει ο μελισσοκόμος να μεταφέρει τα μελλίσια του 50 μέτρα μακριά από τους δρόμους, λες και είναι σπιρτόκουτα. Και που ακούστηκε οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι θηροφύλακες να ελέγχουν τις κυψέλες».

Επιστολή διαμαρτυρίας κατά της συγκεκριμένης απόφασης έστειλε η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, την οποία κοινοποίησε προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Στην επιστολή της η ΟΜΣΕ καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ανακαλέσει την απόφασή της «για απαγόρευση και επικήρυξη της μελισσοκομίας στην περιοχή και ζητά να υπάρξει διάλογος για οποιοδήποτε πρόβλημα έχει δημιουργηθεί προς ανεύρεση λύσης».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλης Ντούρας, πρόεδρος της ΟΜΣΕ, «είναι μια απόφαση που στρέφεται κατά του κλάδου της μελισσοκομίας, που τόσα πολλά προσφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν ποτέ υπάρξει στο παρελθόν στην Ελλάδα. Οι μελισσοκόμοι έχουν δικαίωμα να βάζουν τα μελίσσια τους στα δάση και στις δημόσιες εκτάσεις και κανείς δεν μπορεί να το απαγορεύση».

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...