Η ΟΜΣΕ ελπίζει σε ανάκληση απόφασης απαγόρευσης τοποθέτησης μελισσιών στον Φαρμακά - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Η ΟΜΣΕ ελπίζει σε ανάκληση απόφασης απαγόρευσης τοποθέτησης μελισσιών στον Φαρμακά


Διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα του περιοδικού ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ

Λίγα λόγια από τον πρόεδρο...

Συνάδελφοι-ες

Περιμένοντας τη συνάντηση που έγινε τελικά χτες 8 Ιουλίου, με την υφυπουργό κ. Αραμπατζή, καθυστέρησα την εκτύπωση του περιοδικού μας. Από αυτή τη συνάντηση που κάναμε ως διεπαγγελματική σας έχω καλά νέα. Η κυρία υφυπουργός, αφού μας άκουσε προσεκτικά, μας διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία μας και δεσμεύτηκε για τα παρακάτω.

- Σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της νοθείας και των Ελληνοποιήσεων.

- Θα προωθηθεί άμεσα ο κανονισμός για τη ένταξη του μελιού στο Ελληνικό σήμα.

- Θα προσπαθήσει να ανακληθεί η απόφαση απαγόρευσης τοποθέτησης μελισσοσμηνών στον Φαρμακά Αργολίδας.

- Για εναρξη διαλόγου μαζί μας ώστε να απαλειφτούν από τις υπουργικές αποφάσεις υλοποιήσεις των δράσεων του μελισσοκομικού προγράμματος οι προσθήκες που έγιναν χωρίς διαβούλευση αλλά <<έξυπνα>> από τα παιδιά του αρμοδίου τμήματος.

- Για συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού μητρώου.

Τέλος εκτιμώ ότι ήταν μια πολύ καλή και παραγωγική συνάντηση. Ο χρόνος θα δείξει.

Συνάδελφοι-ες
Κατά γενική ομολογία ζούμε μια από τις δυσκολότερες χρονιές. Οι περισσότεροι δεν έχουμε μελώσει τον μελιτοεξαγωγέα μας και τρέχουμε. Τα προβλήματα πάρα πολλά και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Η ενότητα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να έρθει αν σιωπήσω, Το σύστημα συνεχίζει να υπάρχει. Τα <<παιδιά>> συνεχίζουν τα παιχνιδάκια τους και ηθελημένα ή μη με τις όποιες ενέργειες τους βλάπτουν τους μελισσοκόμους. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είμαστε εδώ με εντολή των μελισσοκόμων, οι οποίοι μας εμπιστεύονται πολλά χρόνια τώρα. Την ευθύνη που έχουμε αναλάβει -και είναι μεγάλη- την τιμούμε και θα την τιμούμε μέχρι τέλους. Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά θα αποστρατευτώ μόλις πάψει να υπάρχει το σύστημα. Οι υποτακτικοί δεν μπορούν να γίνουν επαναστάτες αλλά ούτε εκπρόσωποι των μελισσοκόμων.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...