Χάρτης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Χάρτης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα


Σχόλιο Melissocosmou
Σήμερα θα δούμε έναν ενδιαφέρον χάρτη.
Μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από κεραίες που μετρήθηκαν το 2016.
Στα στοιχεία θα διαπιστώσουμε αρκετές περιπτώσεις όπου η ακτινοβολία ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια για τους ανθρώπους.
Για τις μέλισσες όμως;
Όλοι υποψιάζονται ότι αυτός ο βομβαρδισμός με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κεραίες που γέμισαν τον τόπο επηρεάζει τις μέλισσες.
Και το δικό μου ερώτημα είναι το εξής.

Το επιτρεπτό όριο που είναι βλαβερή η ακτινοβολία για τον άνθρωπο είναι το ίδιο και για τις μέλισσες;
Μάλλον όχι αφού ως μικρότερος οργανισμός που είναι η μέλισσα θα είναι πιο ευαίσθητη.
Επιπλέον ξέρουμε ότι οι μέλισσες προσανατολίζονται με την γήινη μαγνητική ακτινοβολία.
Όταν όμως οι κεραίες εκπέμπουν από διάφορες κατευθύνσεις τι γίνεται;
Μήπως είναι και αυτός ένας λόγος που έχουμε απώλεια πληθυσμών στα μελίσσια;
Δείτε τους χάρτες και τα στοιχεία μόνοι σας.

Έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.331 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΑ) και εξωτερικά συνεργεία το 2016, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κυμαίνεται εντός των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.
Σχεδόν το 97% αυτών των ελέγχων ήταν αυτεπάγγελτοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων. Περίπου το 80% των ελέγχων αφορούσαν σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας με το υπόλοιπο να κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση συγκεντρωτικών στοιχείων για το 2016 που δημοσιοποίησε η ΕΕΑΑ, κατά τους επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκαν πέντε περιπτώσεις υπερβάσεων των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που αφορούν σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, σε περιοχές που συνιστούν πρακτικά "πάρκα κεραιών", ενώ δεν δεν διαπιστώθηκαν εντός αστικού ιστού, σε καμία περιοχή της χώρας, υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία.


ΠΗΓΗ
http://news247.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...