Έρχεται ψυχρή λίμνη, βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Ελλάδα - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Έρχεται ψυχρή λίμνη, βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Ελλάδα


Σοβαρή πλέον είναι η πιθανότητα από την Τετάρτη να έχουμε δριμεία αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές και καταιγίδες διαρκείας(έως και 4-5 ημερών).
Ενώ και η θερμοκρασία όπως είναι φυσικό θα πέσει σε πολύ πιο καλά/ανεκτά επίπεδα.

Τα μοντέλα προβλέπουν αυτή τη στιγμή με καλές πιθανότητες την έλευση ψυχρής λίμνης στην Ελλάδα από την Τετάρτη όπου και πιθανότατα εάν γίνει αυτό όπως το δείχνουν τώρα η αλλαγή αυτή να κρατήσει έως και την Κυριακή. Αυτό θα φέρει άστατο καιρό με σποραδικές ή ακόμα και διαρκείς βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.Αρχικά βροχές και καταιγίδες θα δούνε τα βορειοδυτικά και μετά τα φαινόμενα το επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα(εκτός Θράκης προς το παρόν) κυρίως με Ιόνιο και Σποράδες την εξαίρεση από τα νησιά.

Βέβαια επειδή μιλάμε για αρχές Αυγούστου, πρέπει να είμαστε ακόμα πολύ επιφυλακτικοί για το αν επαληθευτούν τα δεδομένα, μιας και μπορεί πολύ εύκολα να υποβαθμιστούν, και βασικά σίγουρα θα υπάρξει κάποια υποβάθμιση σε αυτά που δείχνουν τώρα.

Αλλά η εκ νέου αλλαγή του καιρού, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη διάρκεια από τις 24 ώρες που άρχισε από χθες και από αύριο θα βελτιωθεί, είναι πλέον πολύ πιθανή.
Οπότε έχετε το αυτό το νου σε οποιοδήποτε σχεδιασμό διακοπών για το επόμενο ΣΚ.
Περισσότερα θα ξέρουμε και με μεγαλύτερη σιγουριά αύριο και την Τρίτη.

ΠΗΓΗ
meteology

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...