Γαβρολίμνη: Ο φαρμακοποιός του χωριού έσωσε άνδρα από αλλεργικό σοκ - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Γαβρολίμνη: Ο φαρμακοποιός του χωριού έσωσε άνδρα από αλλεργικό σοκ


Είναι από τις στιγμές που ίσως λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιδράσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ιδιαίτερα σε μια στιγμή όπως αυτή που έζησε ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Σταρακάς στα Χάνια Γαβρολίμνης.

Διερχόμενος από την Ναυπακτία, άνδρας είχε ανοικτό το παράθυρο του και όπως ήταν καθ’ οδόν για τον προορισμό του τον τσίμπησε σφήκα.Για καλή του τύχη ήταν πολύ κοντά στο φαρμακείο του κ. Σταρακά στα Χάνια Γαβρολίμνης και σύμφωνα με πληροφορίες Nafpaktianews.gr σταμάτησε γιατί δεν ένιωθε καλά. Μπήκε στο φαρμακείο κάθισε στην καρέκλα και πρόλαβε να ενημερώσει τον φαρμακοποιό τι συμβαίνει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άνθρωπος ηλικίας περίπου 50 ετών έχασε τις αισθήσεις και όπως σύμφωνα με τις πληροφορίες του nafpaktianews.gr, είχε πολύ λίγο χρόνο ζωής.

Τότε η ζωή του ήταν στα χέρια του έμπειρου φαρμακοποιού. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν πολύ γρήγορες. Ο κ. Σταρακάς ζήτησε βοήθεια από το διπλανό πρακτορείο οπαπ και τον άνθρωπο που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί για να κρατήσει τον άνδρα που δεν είχε αισθήσεις και αμέσως χωρίς να χάσει χρόνο του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες που γίνονται σε ανάλογες περιπτώσεις κάνοντας ενέσεις για να επανέλθει. Ο άνδρας μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου είχε αρχίσει να ανακτά τις αισθήσεις του με την παρέμβαση του κ. Σταρακά και του ανθρώπου που τον βοήθησε να είναι καθοριστική για την ζωή του άτυχου άνδρα που έζησε αυτή την περιπέτεια.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί το πόσο σημαντικά είναι τα φαρμακεία στα χωριά και πόσο μάλλον τα αγροτικά ιατρεία. Εάν αυτός ο άνθρωπος δεν δεχόταν τις πρώτες βοήθειες δεν θα είχε το χρόνο να φτάσει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ή ακόμα και στο Αντίρριο όπου υπήρχε φαρμακείο. Επίσης είναι σημαντικό και οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα φαρμακεία να έχουν τις γνώσεις για να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ
nafpaktianews.gr

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...