Ελάτε να μάθουμε πως λειτουργούν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι στο εξωτερικό - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ελάτε να μάθουμε πως λειτουργούν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι στο εξωτερικό


Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία γενικότερα γύρω από την μελισσοκομία.
Οι δυσκολίες στον κλάδο, η άσχημη χρονιά, η κρίση από τον κορονοιό, η απώλεια Ευρωπαϊκών κονδυλίων, η πτώση των τιμών, οι ίντριγκες, οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων είναι μερικές μόνο αιτίες του ακήρυχτου πολέμου που μαίνεται.
Γενικότερα είμαι άνθρωπος πολύ ψύχραιμος που δεν εκνευρίζεται εύκολα, αλλά όταν αυτό συμβεί χάνω λίγο τον έλεγχο.
Με εκνευρίζουν λοιπόν πρόεδροι ή και μέλη Μελισσοκομικών Συλλόγων οι οποίοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πως λειτουργούν οι αντίστοιχοι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι του εξωτερικού, με κάνει να πιστεύω ότι απλά πήραν την καρέκλα για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους κι όχι από ενδιαφέρον για την Μελισσοκομία.
Άνθρωποι που χαλιούνται για το τίποτα, που τους φταίνε και τα άντερα τους που γκρινιάζουν διαρκώς για τα ίδια και τα ίδια με αφήνουν αδιάφορο τουλάχιστον.
Θέλω να δείτε σήμερα πως λειτουργούν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι στο εξωτερικό.
Να συγκρίνετε αν οι δικοί μας Σύλλογοι κάνουν αντίστοιχο έργο.
Και να ανοίξουν έτσι τα μάτια σας και το μυαλό σας ώστε να καταλάβετε πως άεργοι πρόεδροι Μελισσοκομικών Συλλόγων ετεροεπαγγελματίες μάλιστα ορέγονται να γίνουν Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη.
Συγκρίνετε το έργο τους, με το έργο ενός Συλλόγου του εξωτερικού και αν βρείτε ομοιότητες τότε εδώ ήμαστε να σας δώσουμε καρέκλες τρομάρα σας


Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων του Σαν Φρανσίσκο είναι ο πρώτος οργανισμός για τους μελισσοκόμους στην πόλη μας.
Εργαζόμαστε για να προωθήσουμε την ευημερία των μελισσών και εκείνων που τις διαχειρίζονται.
Εκτελούμε δημόσια ενημέρωση για τις μέλισσες σε σχολεία και ομάδες πολιτών.
Διδάσκουμε εισερχόμενους μελισσοκόμους στην τέχνη και την επιστήμη της διαχείρισης των μελισσών.
Καθορίζουμε και προωθούμε την ασφαλή και φιλική προς την κοινότητα καθώς και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές μελισσοκομίας.
Διατηρούμε εξοπλισμό όπως μελιτοεξαγωγείς που είναι ζωτικής σημασίας για τη μελισσοκομία, ώστε να βοηθήσουμε τους μελισσοκόμους του Σαν Φρανσίσκο να εξοικονομήσουν πόρους για να αυξήσουν τα μελίσσια τους.
Προσφέρουμε υπηρεσίες απομάκρυνσης σμήνους χωρίς κόστος ή με χαμηλό κόστος.

Η συνδρομή για να γίνει κάποιος μέλος στον Σύλλογο μας κοστίζει μόλις 30 δολάρια ετησίως.

Ελάτε στην επόμενη συνάντησή μας ...
Οι Μελισσοκόμοι του Σαν Φρανσίσκο συναντώνται κάθε δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 7 μ.μ. στην Αρμενική Αποστολική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.
Οι συναντήσεις αρχίζουν με μια γενική ερώτηση και απάντηση και ακολουθεί ένα είδος ομιλίας. Όλες οι συναντήσεις είναι ελεύθερες και ανοιχτές στο κοινό και προσκαλούνται όλοι οι επισκέπτες, έμπειροι μελισσοκόμοι και πιθανοί μελισσοκόμοι.

Τα μέλη μας μπορούν να έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων των μελιτοεξαγωγέων, καθώς και σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη μελισσοκομικών βιβλίων και συγγραμμάτων.
Πρόσβαση στην ετήσια χονδρική αγορά "μελισσοδεμάτων" (γονιμοποιημένων βασιλισσών και περίπου 5.000 μελισσιών) από αξιόλογους μελισσοκόμους.
Εκπτωτικές συνδρομές σε περιοδικά Bee Culture ή American Bee Journal
Επιπλέον, καθοδήγηση, συμβουλές και υποστήριξη από τους πιο φιλικούς και καταρτισμένους μελισσοκόμους στην πόλη.
Θέλετε να γίνετε μελισσοκόμος;
Διοργανώνουμε μαθήματα κάθε Φεβρουάριο και Μάρτιο για να εκπαιδεύσουμε τους εισερχόμενους μελισσοκόμους. Οι τάξεις είναι ανοικτές στο κοινό και σε μειωμένη τιμή για τα μέλη. 

Χρειάζεστε βοήθεια με ένα σμήνος;
Ένα "σμήνος" είναι μια μεγάλη μάζα μελισσών που προσκολλάται σε ένα αντικείμενο όπως ένα κλαδί δέντρου ή θάμνο, ή σε μια πλευρά του σπιτιού, ή ακόμα και στο έδαφος.
Μην πανικοβληθείτε εάν δείτε κάποιο, οι μέλισσες σε ένα σμήνος είναι συνήθως αρκετά ήρεμες.
Αντ 'αυτού, απλά καλέστε τον SFBA Swarm Dispatcher στο (415) 99... ή κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες.

Εθελοντισμός:

Ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του SFBA να συμμετέχουν σε επερχόμενες ευκαιρίες εθελοντισμού.

Ο εθελοντισμός για ένα από τα γεγονότα που συμμετέχουμε κάθε χρόνο, όπως είναι η Ημέρα Bug στο Μουσείο Randall ή η Έκθεση Κήπων στο Strybing Arboretum, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συναντήσετε συναδέλφους μελισσοκόμους και να βοηθήσετε να εκπαιδεύσετε το κοινό σχετικά με τη σημασία των μελισσών. (Ξέρεις περισσότερα, τότε μπορείς να το κάνεις.)

Ένας άλλος διασκεδαστικός και χρήσιμος τρόπος συμμετοχής εθελοντισμού είναι η βοήθεια στην διαδικασία εξαγωγής μελιού.

Όπως βλέπετε η ίδρυση ή η διατήρηση ενός Μελισσοκομικού Συλλόγου, έχει υποχρεώσεις και δραστηριότητες.
Δεν υπάρχει μόνο για να υπάρχει.
Δεν γίνεται πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου κάποιος μόνο για την κ@ύλα του και για τον τίτλο.
Οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις γίνονται με ανοικτές τις πόρτες ακόμα και για μη μελισσοκόμους.
Τον σωστό και πολιτισμένο μελισσοκόμο τον απασχολεί να συνεχίσει να μπαίνει νέος κόσμος στο επάγγελμα και προσπαθεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή για να έχει μέλλον η μελισσοκομία.

Εδώ ο νεοέλληνας μελισσοκόμος όταν διαπιστώσει ότι κάποιος ενδιαφέρεται να γίνει μελισσοκόμος, φοβούμενος ότι θα γίνει εν δυνάμει ανταγωνιστής τον συμβουλεύει και τον βοηθάει ή τον στέλνει κατά διαόλου;
Στον σύνδεσμο ποιο κάτω μπορείτε να μπείτε στο site του Συλλόγου Μελισσοκόμων του Σαν Φρανσίσκο να δείτε πως λειτουργούν.

Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες ενημερώσεις από Μελισσοκομικούς Συλλόγους ανά τον κόσμο.

https://www.sfbee.org/ 


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...