Μελισσοκομικός Σύλλογος στην Τούλα της Ρωσίας: Ας δούμε το έργο του - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Μελισσοκομικός Σύλλογος στην Τούλα της Ρωσίας: Ας δούμε το έργο του


Αντιδράσεις προκαλούνται από τις παρουσιάσεις ξένων Μελισσοκομικών Συλλόγων που κάνει ο Melissocosmos.
Κάποιοι με ρωτούν τι παριστάνω ή γιατί σχολιάζω τι κάνει και τι δεν κάνει ένας Σύλλογος.
Ο σκοπός μου είναι διπλός να ξέρετε.
Αφενός ελπίζω μήπως κάνας πρόεδρος δει και πάρει ιδέες.
Αφετέρου ο κόσμος να ξέρει τις υποχρεώσεις ενός Μελισσοκομικού Συλλόγου και να μην τον παραμυθιάζουν.
Θα έπρεπε να ανταλλάσσουμε επισκέψεις, ιδέες και να έχουμε κοινές δράσεις με Μελισσοκομικούς Συλλόγους του εξωτερικού να το ξέρετε και αυτό.
Αντί για έργο, εδώ λέμε ότι για όλα φταίει η ΟΜΣΕ.
Ζητάμε συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ, του θέτουμε πέντε αιτήματα που δεν πραγματοποιούνται και ποτέ και μετά καμαρώνουμε ότι κάναμε έργο.
Αμ δεν είναι έτσι τα έργα συνάδελφοι.

Ας δούμε σήμερα έναν Ρωσικό Μελισσοκομικό Σύλλογο

Μελισσοκομικός Σύλλογος Τούλα της Ρωσίας

Σκοπός του Συλλόγου είναι 

Να ενώσει τους μελισσοκόμους και να αναπτύξει τη μελισσοκομία στην περιοχή της Τούλα τον Αύγουστο του 2014, δημιουργήθηκε ο Σύλλογος για την Προώθηση της Μελισσοκομίας στην Περιφέρεια Τούλα (ASRPTO). Οι στόχοι του Συλλόγου είναι: - Δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην περιοχή της Τούλα και πέραν αυτής. 

Καθήκοντα

Η ανάπτυξη και προώθηση ιστότοπων είναι απαραίτητη για τη σύνταξη διαφημίσεων, ειδήσεων, και άλλων χρήσιμων πληροφοριών στον τομέα της μελισσοκομίας. Παροχή συμβουλών και άλλης βοήθειας στα μέλη του Συλλόγου.
Διοργανώσεις, συναντήσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, συνέδρια μελισσοκόμων.
Αλληλεπίδραση με όλες τις ρωσικές και περιφερειακές ενώσεις, με διεθνείς οργανισμούς μελισσοκομίας. Οργάνωση και συμμετοχή στην προετοιμασία διαγωνισμών, συνεδρίων, εκθέσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, μαθημάτων μελισσοκομίας και άλλων εκδηλώσεων.
Οργάνωση και δημοσίευση αναφοράς και άλλης βιβλιογραφίας για τη μελισσοκομία. Έκδοση της εφημερίδας "Μελισσοκομία της περιοχής Τούλα". Να καλύψει τις δραστηριότητες των μελισσοκόμων στα μέσα ενημέρωσης, να πει για τους καλύτερους μελισσοκόμους της περιοχής, των περιφερειών, αυξάνοντας έτσι το κύρος της μελισσοκομίας.
Βοήθεια στην επίλυση διαφορών που προκύπτουν μεταξύ των μελών του συλλόγου σε θέματα μελισσοκομίας. Προστασία των μελισσοκόμων στα δικαστήρια, συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τη δηλητηρίαση των μελισσών με φυτοφάρμακα και άλλες διαφορές μεταξύ μελισσοκόμων και πολιτών - γειτόνων. 
Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει γραφείο νομικής διαβούλευσης.
Προσδιορισμός κοινών προβλημάτων για τα μέλη του Συλλόγου στον τομέα της μελισσοκομίας. Καταπολέμηση της νοθείας μελιού, της αντιβιοτικής θεραπείας των μελισσών και της δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα. 
Βοήθεια για τη βελτίωση των προσόντων των μελισσοκόμων και την εκπαίδευση του νέου προσωπικού στο επάγγελμα του μελισσοκόμου. 
 
Εκπαίδευση μελισσοκομίας για πολύτεκνες οικογένειες, ορφανά, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες σε ενοικιαζόμενη αίθουσας διαλέξεων.
Βοήθεια στη λήψη κρατικών και δημοτικών εντολών από μέλη του Συλλόγου. Οργάνωση στην παροχή στα μέλη του Συλλόγου βοήθειας και υπηρεσιών που στοχεύουν στην υποστήριξη και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. 
Επεξεργασία προϊόντων μελισσοκομίας, συσκευασία με την επωνυμία Tula Honey, διαφήμιση και πώληση προϊόντων.

Εκλαΐκευση και οργάνωση στην πώληση προϊόντων μελισσοκομίας σε αγροτικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών της περιοχής. Διεξαγωγή εξειδικευμένων διακοπών "Honey Spas", "Maslenitsa" κ.λπ.
Διοργάνωση εκδρομών για μέλη του Συλλόγου και ενδιαφερόμενα άτομα σε μουσεία μελισσοκομίας. Παράδειγμα: το Μουσείο Μελισσοκομίας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μελισσοκομίας στο Rybnoye, Περιφέρεια Ryazan. Οργανωμένα ταξίδια σε βιομηχανικά μελισσοκομεία για ανταλλαγή εμπειριών με μέλισσες και επεξεργασία προϊόντων.

Εκλαΐκευση των φυσικών προϊόντων μελισσοκομίας (προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ζάχαρης από τους πολίτες), διατήρηση της υγείας του έθνους. 
Tula μέλι για παιδιά, κοινωνικά ιδρύματα και στρατιωτικές μονάδες. 
Η χρήση φυσικού μελιού στη ζαχαροπλαστική (μελόψωμο Tula), σε ποτά (kvass, sbitni, τσάι με μέλι).
Η οργάνωση του αγροτικού τουρισμού στην περιοχή της Τούλα αποτελεί επέκταση της ζώνης δράσης της μελισσοκομίας στις αγροτικές περιοχές. Αγροτικός μελισσισμός (επίσκεψη σε μελισσοκομείο από τουρίστες), επεξεργασία οικολογικά αγνών προϊόντων μελισσοκομίας και μάρκετινγκ σε τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Εξοικείωση των τουριστών με τις παραδόσεις της μελισσοκομίας.

Εγγραφή του εμβλήματος και της μάρκας "Tula honey". Το εμπορικό σήμα μελιού είναι απαραίτητο ως εγγυητής της ποιότητας και της φυσικότητας του μελιού Tula και για την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων των μελισσοκόμων Tula στους καταναλωτές στην περιοχή Tula και σε άλλες περιοχές.

Τεκμηρίωση της κοινωνικής σημασίας
Κοινωνική υποστήριξη και προστασία των πολιτών (προστασία των πολιτών από πλαστά προϊόντα μελισσοκομίας. Εγγραφή του εμπορικού σήματος Tula Honey - διάδοση ενός τοπικού προϊόντος μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιστότοπων, εκθέσεων κ.λπ. ιστότοπος, εκτύπωση φυλλαδίων, πανό και άλλες πηγές πληροφοριών, συμμετοχή στα μέσα ενημέρωσης. 

Προστασία της υγείας των πολιτών, προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής μέσω της διάδοσης του επαγγέλματος του μελισσοκόμου και της κατανάλωσης προϊόντων μελισσοκομίας. 
Υποστήριξη της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας (εκπαίδευση και διαλέξεις σχετικά με τα οφέλη των μελισσοκομικών προϊόντων για μεγάλες οικογένειες - υγεία για όλη την οικογένεια και πρόσθετο εισόδημα).
Προστασία του περιβάλλοντος και προστασία των ζώων (οι μέλισσες αποτελούν δείκτη της οικολογίας, χρησιμοποιώντας φυτοφάρμακα - ένα άτομο καταστρέφει όλα τα έμβια όντα και οι μέλισσες είναι οι πρώτες που πεθαίνουν. 
Η θέση της μέλισσας - η επικονίαση των εντομοφιλικών φυτών 86% είναι αναντικατάστατη. 

Η συμβολή των μελισσών στην παραγωγή λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών, καφέ, κακάου, τσαγιού, βαμβακιού, καθώς και διαφόρων ζωοτροφών εκτιμάται σε 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η αξία της συμβολής των μελισσών στη γονιμοποίηση άγριων φυτών, τα φρούτα των οποίων τροφοδοτούν πτηνά, μικρά θηλαστικά και άλλα ζώα).
Αύξηση του επαγγελματικού επιπέδου των κατοίκων της υπαίθρου, εξασφάλιση της νεολαίας στην ύπαιθρο, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διδασκαλία νέων αγροτικών σπεσιαλιτέ, συμπεριλαμβανομένης της μελισσοκομίας. 
Ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού - εναλλακτική, μη γεωργική απασχόληση στην ύπαιθρο. Δημιουργία και ανάπτυξη αντικειμένων τουριστικών και κοινωνικών υποδομών του χωριού. 
Αύξηση του βιοτικού επιπέδου στην ύπαιθρο, διατήρηση των λαϊκών πολιτιστικών παραδόσεων, συμπεριλαμβανομένων των λαϊκών τεχνών και χειροτεχνίας μέσω της ανάπτυξης αγροτικών περιοχών. 
Παροχή νομικής συνδρομής σε πολίτες και μέλη του Συλλόγου, νομική εκπαίδευση του πληθυσμού.

Γεωγραφία του έργου

Η περιοχή Τούλα, η κεντρική περιοχή της Ρωσίας, είναι ένα στρατηγικά βολικό μέρος για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας.

Ομάδες στόχου

Παιδιά και έφηβοι
Μεγάλες οικογένειες
Νεολαία και μαθητές
Συνταξιούχοι
Ορφανά και παιδιά έμειναν χωρίς γονική μέριμνα
Ανθρωποι με αναπηρίες
Άτομα που συμμετέχουν στην πρόληψη και διαχείριση περιβαλλοντικών προβλημάτων

Με αυτά και άλλα πολλά ασχολείται ο Ρωσικός Μελισσοκομικός Σύλλογος Τούλας.
Ο κάθε ένας μπορεί να σκεφτεί και να τον συγκρίνει με έναν Ελληνικό Μελισσοκομικό Σύλλογο.

Λυπάμαι που το λέω αλλά η Ελλάδα που δίδαξε τον πολιτισμό στον κόσμο, αυτή την στιγμή βρίσκεται στον σκοταδισμό.
Ούτε σε 2 χιλιάδες χρόνια από σήμερα δεν θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.
Εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι να τρωγόμαστε και να λέμε όχι σε όλα.
Μόνο για την καταστροφή ήμαστε ικανοί.

ΠΗΓΗ

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...