Ο καιρός την νέα εβδομάδα - Έρχονται πρωτοβρόχια και πτώση της θερμοκρασίας - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο καιρός την νέα εβδομάδα - Έρχονται πρωτοβρόχια και πτώση της θερμοκρασίας


Τα πρώτα  πρωτοβρόχια   θα κάνουν την εμφάνισή τους την νέα εβδομάδα σε πολλές περιοχές της χώρας Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 Πιο αναλυτικά για αύριο Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες στην Ήπειρο την Μακεδονία την Θράκη τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου τις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειώνονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές.
 Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη αλλά εκεί ο καιρός γρήγορα θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.  Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα διατηρηθεί καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσω στο Ιόνιο τα 4 με 5 μποφόρ ενώ στου Αιγαίου θα φτάσουν τα 6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους και τα 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τους 34 τέσσερις βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

 Για τον νομό Αττικής αναμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Ευβοϊκό  6 και τοπικά τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης τους 31 με  32 βαθμούς Κελσίου.

 Για το νομό Θεσσαλονίκης αναμένουμε παροδικές νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες και έπειτα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Θερμαϊκό τα 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο κέντρο της πόλης στις 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.Για την Τρίτη αναμένουμε αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Ανατολική Στερεά την Εύβοια και την Κρήτη θα σχηματιστούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές .Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 5  και στο Αιγαίο τα 6 τοπικά και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τετάρτη παραμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τα τοπικά φαινόμενα να συνεχίζονται σε Ανατολική στερεά Εύβοια και βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα και με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία από την Πέμπτη αναμένουμε αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές κυρίως σε περιοχές της δυτικής κεντρικής και Νότιας χώρας με πτώση της θερμοκρασίας . Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν βαθμιαία από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις.

ΠΗΓΗ

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...