Γιατί υστερούμε και δεν προκόβουμε: Όταν η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ έσφαζε με το γάντι τους Έλληνες ερευνητές... - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Γιατί υστερούμε και δεν προκόβουμε: Όταν η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ έσφαζε με το γάντι τους Έλληνες ερευνητές...


Ξεφυλλίζοντας τα παλαιά μελισσοκομικά περιοδικά πολλές φορές διαβάζω πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αφού σε αυτά υπάρχουν και τα πρακτικά των μελισσοκομικών συνεδρίων της εποχής.
Ασφαλώς αυτά σήμερα δεν μας ενδιαφέρουν οπότε δεν τα δημοσιεύω.
Μια μέρα λοιπόν αναρωτιόμουν για το πως ένα περιοδικό σαν την ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ που κυκλοφορούσε αδιάκοπα επι 40 χρόνια στην Ελλάδα έσβησε από την μια στιγμή στην άλλη.
Πως έγινε και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να το συνεχίσει αυτό το έργο, όλο αυτό το χρυσό αρχείο τελείωσε ξαφνικά γύρω στα 1987.
Νομίζω ότι σιγά σιγά βλέπω τον λόγο.
Αντιλαμβάνομαι ότι η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ δεν μάσαμε τα λόγια της, και δεν δίσταζε να γράψει αλήθειες.

Εξού ίσως το γιατί είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα άρθρα των Ελλήνων ερευνητών που φιλοξενήθηκαν στην ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ.
Στο παρακάτω άρθρο του 1989 ο διευθυντής του περιοδικού Νίκος Τοπαλίδης κυριολεκτικά σφάζει με το γάντι τους Έλληνες ερευνητές.
Και να ξεκαθαρίσω πως όσα λέει τα πιστεύω στο ακέραιο, για τον πολύ απλό λόγο ότι και τότε και σήμερα ήταν τα ίδια άτομα στο τιμόνι της έρευνας.
Αφού δεν δουλεύουν σήμερα λοιπόν, λογικά ούτε τότε θα δούλευαν οπότε να γιατί η έκρηξη του Νίκου Τοπαλίδη, και να γιατί το περιοδικό αφέθηκε στην αφάνεια.
Επειδή χτυπούσε το σύστημα και έλεγε αλήθειες.
Πράγμα που φυσικά απαγορεύεται δια ροπάλου σας το βεβαιώνω από την εμπειρία μου αυτό.

Αυτοί αν δεν τους χαϊδεύεις τα αυτιά κι αν δεν τους τρίβεις τα αχαμνά σε κάνουν εχθρό τους και προσπαθούν να σε αφανίσουν.

Διαβάστε τι έγραφε η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ το 1979