Τσεκ 5.93 ευρώ σε κάθε κυψέλη θα δοθεί σε 3.158 κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους σε όλη την χώρα λόγω COVID-19 - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Τσεκ 5.93 ευρώ σε κάθε κυψέλη θα δοθεί σε 3.158 κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους σε όλη την χώρα λόγω COVID-19


Τηλεδιάσκεψη με τον ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό είχε σήμερα ο πρόεδρος του Μ. Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης κ. Κώστας Λεονταράκης.
Ο κύριος Υπουργός ενημέρωσε ότι θα δοθούν 5.6 εκατομμύρια ευρώ, και θα ενισχυθούν 950 χιλιάδες κυψέλες και 3.158 Έλληνες μελισσοκόμοι με το ποσό των 5.93 ευρώ ανά κυψέλη.
Αν και ο Υπουργός δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες από τον αριθμό συμπεραίνεται ότι θα ενισχυθούν οι κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμοι, όσοι δηλαδή επιδοτούνται και με τις λοιπές ενισχύσεις της μελισσοκομίας.
Αν λάβουμε υπόψιν τις μέχρι τώρα κορονοενισχύσεις που δόθηκαν στους υπολοίπους αγροτικούς κλάδους θα δούμε ότι αυτές αφορούν αγρότες που δικαιούταν ενισχύσεις το 2019 και έλαβαν χρήματα το 2020.
Με λίγα λόγια ότι κυψέλες δηλώθηκαν το 2019 και επιδοτήθηκαν το 2020.
Κλείνοντας αξίζει να πω ότι η υπόθεση της ενίσχυσης της Ελληνικής μελισσοκομίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 όπου ο τότε Υπουργός έκανε λόγο για 12 ευρώ ανά κυψέλη.
Τότε μάλιστα η ΟΜΣΕ σε ερώτηση μου δήλωνε άγνοια, και την πληροφορία την είχα πάρει από πρόεδρο μελισσοκομικού Συνεταιρισμού του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου πρωτοξεκίνησε την συζήτηση με το Υπουργείο.
Δημοσιεύσαμε μάλιστα την είδηση εδώ εσκεμμένα και με το ποσό προκειμένου να φέρουμε προ τετελεσμένων τον Υπουργό και να μην μπορεί να υπαναχωρήσει.
Ήθελα να το πω αυτό καθώς τώρα βλέπω πολλούς άσχετους μνηστήρες που κομπάζουν ότι αυτοί πέτυχαν την κορονοενίσχυση.
Για την δημοσίευση της υπόθεσης λιδωρήθηκα και αμφισβητήθηκα άσχημα ακόμα και από φίλους έως και χτες.
Βέβαια το τελικό ποσό που θα δουν στις τσέπες τους οι Έλληνες μελισσοκόμοι θα είναι πολύ μικρότερο των 12 ευρώ που μας υποσχέθηκαν στην αρχή αλλά έτσι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τέλος να πω ότι στις υπόλοιπες αγροτικές κορονοενισχύσεις, έγινε αίτηση από τους δικαιούχους προκειμένου να πάρουν τα χρήματα οπότε κάπως έτσι θα γίνει και με τους μελισσοκόμους.
Θα σας ενημερώσω σχετικά όταν μάθω την διαδικασία.
Τα χρήματα είναι πολύ πιθανό να δοθούν άμεσα μέσα στον Μάρτιο κιόλας.

ΥΓ
Κορονοενισχύσεις δικαιούνται και οι του κανονικού και οι του ειδικού καθεστώτος μελισσοκόμοι που έχουν θεωρημένο βιβλιάριο και κάνουν δηλώσεις διαχείμασης.

Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...