Τσεκ 70 ευρώ το στρέμμα και σε ετερο-επαγγελματίες στην ελιά Καλαμών: Μόνο στην μελισσοκομία τους αφήνουμε στην απέξω - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Τσεκ 70 ευρώ το στρέμμα και σε ετερο-επαγγελματίες στην ελιά Καλαμών: Μόνο στην μελισσοκομία τους αφήνουμε στην απέξω


Όπως διαβάζουμε στον agrotypos.gr 70 ευρώ το στρέμμα θα πάρουν οι παραγωγοί ελιάς καλαμών και πολύ καλά θα κάνουν λόγο κορονοιού. 

Το 70αρι θα το πάρουν μάλιστα και οι ετεροεπαγγελματίες.

Αντίθετα στην μελισσοκομία έχουμε υποσχέσεις για ψίχουλα και τους ετεροεπαγγελματίες τους αφήνουμε μια ζωή στην απέξω λες και είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Την ίδια ώρα και ενώ ο Υπουργός κ. Λιβανός έχει δεσμευτεί σε μελισσοκομικούς φορείς για την κορονοενίσχυση και στην μελισσοκομία έστω για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους, διαβάζω στο Μελισσοκομικό Βήμα ότι οι συνδικαλιστές μας του στέλνουν επιστολές με ερωτήσεις για το αν πράγματι ισχύει αυτό.

Εκτός τόπου και χρόνου στην κυριολεξία δηλαδή, του προσφέρουν πάτημα για υπαναχώρηση τι στο καλό κάνουν; Σωστά το αντιλαμβάνομαι;

Θα έπρεπε να του πουν, υποσχέθηκες ενίσχυση, οκ συντομεύστε, και όχι να τον ρωτούν αν είναι αλήθεια, και να καθυστερεί η διαδικασία.

Αν τους απαντήσει στην επιστολή με δική του επιστολή ο Υπουργός, και αυτοί επανέλθουν με νέα επιστολή με ενστάσεις και προτάσεις τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πληρωθούμε ούτε σε 5 χρόνια.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του https://www.agrotypos.gr/


Πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν πως η πληρωμή δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και σε κάθε περίπτωση ως το Πάσχα.

Όπως και στο κορονοπακέτο... Βορίδη, έτσι και στο κορονοπακέτο... Λιβανού, το 70άρι της Καλαμών θα λάβουν, τόσο οι κατ’ επάγγελμα γεωργοί, όσο και οι ετερο-επαγγελματίες, των οποίων οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχουν, επίσης, υποστεί δραματικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η πληρωμή θα γίνει βάσει των δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2019, όπως και στο πρώτο πακέτο, που ίσχυσε για όλη την Ελλάδα και μάλιστα -το πιθανότερο- χωρίς τροποποιητικές δηλώσεις. Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ για το θέμα που καίει χιλιάδες παραγωγούς στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και κάποιους στην Φθιώτιδα, σύμφωνα με ανακοίνωση Σταϊκούρα.


Πότε θα γίνει η πληρωμή

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ, η πληρωμή της κορονοενίσχυσης δεν αποκλείεται να γίνει και εντός των επόμενων 10 ημερών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε σε κάθε περίπτωση αναμένεται πριν το Πάσχα.


Η ανάρτηση Λιβανού

Υπενθυμίζεται πως σχετική ανάρτηση για το 70άρι της Καλαμών, έκανε στο λογαριασμό του στο facebook και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, στην οποία ανέφερε τα ακόλουθα: Υπογράψαμε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη την απόφαση οικονομικής ενίσχυσης, 70 ευρώ το στρέμμα, για τις επιπτώσεις μείωσης εισοδήματός τους από την πανδημία για τους 9.623 καλλιεργητές βρώσιμης ελιάς Καλαμών που είχαν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ με κωδικό 2008190 για παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς-λοιπές. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με αγωνία πέρυσι τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται με επιτυχία. Προχωράμε με αισιοδοξία.


Η ανακοίνωση του Χρήστου Σταϊκούρα έχει ως εξής:

Μετά από στενή και συστηματική συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρέθηκαν τα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να χρηματοδοτηθεί αποζημίωση, λόγω της πανδημίας, και για τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς – λοιπές.

Η επέκταση της αποζημίωσης και για αυτούς τους αγρότες κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η παρέμβαση αφορά ουσιαστικά σε ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς καλαμών που είχε δηλωθεί με διαφορετικό κωδικό.

Οι συγκεκριμένοι ελαιοπαραγωγοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στη Δράση του ΥπΑΑΤ «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 9.623 παραγωγούς, η στρεμματική ενίσχυση σε 70 ευρώ ανά στρέμμα και η συνολική ενίσχυση του μέτρου στα 9,4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, και ειδικά για την Ανατολική Φθιώτιδα, καθώς το σύνολο των παραγωγών είναι ελαιοπαραγωγοί βρώσιμης ελιάς.

Η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των παραγωγών, συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Μπίκας Αλέξανδρος

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...