Νέα από τα έλατα 19/5/21 - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Νέα από τα έλατα 19/5/21


Αργώ λίγο να γράψω την ανάρτηση γιατί γίνεται ένας πόλεμος όπως είναι λογικό αυτό τον καιρό συσκέψεων και πλάνων.
Ομολογώ ότι όλο τον χειμώνα έλεγα πως φέτος αν δεν δω 2 κιλά την ημέρα δεν ανεβάζω μελίσσια στο βουνό,  γιατί την τελευταία 10ετια ο έλατος μας επιφύλαξε πολλά χουνέρια.
Ωστόσο όταν βλέπεις όλους σου τους φίλους να φορτώνουν σε χτυπάει ρεύμα.
Είναι γεγονός ότι αν δώσει μέλι ο έλατος τα μελίσσια που έχουν περισσότερο καιρό προσάρμοση στο βουνό θα μαζέψουν ποιο πολύ μέλι, αυτό το αναγνωρίζω.
Αντιστρόφως αν δεν δώσει μέλι τελικά αυτά τα μελίσσια που έχουν περισσότερο καιρό στα βουνό θα πάθουν και την μεγαλύτερη πανωλεθρία.
Οπότε μιλάμε για Ρώσικη ρουλέτα.
Εγώ πάντως κρατάω άμυνα και σκοπεύω να μην ανεβάσω μελίσσια τουλάχιστον μέχρι τις 25 του μήνα, αφού πρώτα σιγουρευτώ, καθώς τώρα θεωρώ ότι όλα είναι ρευστά ακόμα ως προς την πορεία της νομής.

Ας δούμε και την νεώτερη πρόγνωση του καιρού από τον  Χατζηγρίβα Ν. Θεοφάνη
Προγνώστη - Αναλυτή καιρού

 Για αύριο Πέμπτη 20.05.2021
Αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές.
Από το μεσημέρι προς το απόγευμα οι νεφώσεις στη βόρεια χώρα θα αυξηθούν σημαντικά με τοπικές βροχές αρχικά κυρίως στα ορεινά που μέχρι το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν με μπόρες και καταιγίδες.
Μέσα στη νύχτα αργά τα φαινόμενα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και μέχρι τον Έβρο, τα παράκτια της ανατολικής Μακεδονίας και προς ξημερώματα στα νησιώτικα τμήματα του βορίου και βόριο ανατολικού Αιγαίου θα είναι ιδιαίτερα έντονα με πολλά ηλεκτρικά, ριπιαίους ανέμους, και χαλαζοπτώσεις.
Υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες για δημιουργία τοπικών στροβίλων. Ιδιαίτερη προσοχή!!!!
Στην ήπειρο, δυτική Μακεδονία, Ημαθία, Πιερία, βόριο ανατολική θεσσαλια και παράκτια αυτής αρχικά Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις που προς το βράδυ κυρίως θα δώσουν τοπικές μπόρες σύντομης διάρκειας.
Σημείωση : Η αστάθεια από το απόγευμα μπορεί να δώσει πολύ τοπικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία, και κυρίως ορεινα ανά τη χώρα, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Η Ηλιοφάνεια βέβαια θα κυριαρχίσει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, και από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια και από το απόγευμα και μετά.
Άνεμοι στο νότιο Αιγαίο δυτικοί, νότιο δυτικοί, και στο ανατολικό αρχικά νότιο ανατολικοί στρεφόμενοι σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε βοριο δυτικούς με ένταση, ενώ στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά από την αρχή της ημέρας δυτικούς, βοριο δυτικούς με ένταση κυρίως από το μεσημέρι προς το απόγευμα.
Ιδιαίτερα έντονη κακοκαιρία την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, και τμήματα του ανατολικού, βοριο ανατολικού Αιγαίου από την αρχή της ημέρας. 


Πάμε να δούμε και τι λένε οι ζυγαριές

Ήπειρος

Τρεις ζυγαριές


Σε τρεις διαφορετικές περιοχές οι ζυγαριές έχουμε.
Η πρώτη πτώση 350γρ
Η δεύτερη άνοδος 340γρ
Η τρίτη πτώση 70γρ

Αιτωλοακαρνανία

Δυο ζυγαριές


Η πρώτη άνοδος 75γρ


Η δεύτερη άνοδος 141γρ

Ευρυτανία

Δυο ζυγαριές


Η πρώτη άνοδος 301γρΗ δεύτερη άνοδος 287γρ

Πελοπόννησος

Μια ζυγαριάΆνοδος 1.005γρ

Γρεβενά Ακακία


Πτώση 30γρ

Με τα νούμερα αυτά, εκτός της Πελοποννήσου εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος για να ανεβάσω μελίσσια στο βουνό.
Επειδή το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά, νομίζω ότι από την Κυριακή θα δείξει περίπου που πάει το πράγμα.
ΝΟΜΙΖΩ, γιατί μπορεί και να κάνω λάθος και θα ήταν κρίμα να σας επηρεάσω.Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...