Καιρός για αύριο Δευτέρα 31.05.2021 - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

Καιρός για αύριο Δευτέρα 31.05.2021


Από το πρωί στη Μακεδονία, Θεσσαλία, νησιά βορίου και βόριο ανατολικού Αιγαίου και Σποράδες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι τοπικά έντονα με πιθανές χαλαζοπτωσεις.
Τοπικές βροχές η μπόρες σύντομης διάρκειας θα έχουμε και σε τμήματα της κεντρικής, ανατολικής στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, και βοριο δυτικής Πελοποννήσου. Σε μερικές περιπτώσεις αρκετά τοπικά.
Σταδιακά από τις προ μεσημβρινες ώρες θα παρουσιαστούν ανοίγματα στις άνω περιοχές με διαστήματα ηλιοφάνειας, εκτός από τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και των βοριο ανατολικών νησιωτικων τμημάτων.
Προσκαιρα όμως καθώς εκ νέου από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα νοτιότερα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες η τοπικές καταιγίδες στις ίδιες περιοχές.
Τοπικές βροχές η μπόρες θα έχουμε ακόμη στην ήπειρο, δυτικά ηπειρωτικά, και δυτική στερεά κυρίως στα ορεινα, ενώ θα βρέξει και στα κεντρικά και ανατολικά νησιώτικα τμήματα, εκτός από την περιοχή της Ρόδου και Κρήτης.
Τα φαινόμενα σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι τοπικά έντονα, ενώ στην Θεσσαλία, Σποράδες, Χαλκιδική και βοριοτερα τμήματα της Εύβοιας υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
Στα δυτικά ο καιρός βέβαια θα βελτιώνεται και τα φαινόμενα θα είναι σύντομα.
Άνεμοι στο ιόνιο βοριο δυτικοί, στο βοριο και κεντρικό Αιγαίο βοριο ανατολικοί, στο νότιο δυτικοί τοπικά παντού με ένταση.
Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στην ανατολική Μακεδονία.
Σημ @ Πιθανότητα να ασπρίσουν κορυφές στην ανατολική Μακεδονία υπαρκτή.
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...