Βροχές σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας 9/6/96 - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Βροχές σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας 9/6/96


Όπως έδειξε σήμερα το μεσημέρι το ραντάρ καιρού, βροχές είχαμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας στον Ηπειρωτικό κορμό και στην Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά.
Έτσι είναι λογικό τα μηνύματα των ζυγαριών σήμερα να είναι πλαστά εξαιτίας του νερού.
Η βροχή όπου έπεσε θα αλλάξει τελείως τα δεδομένα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο και όχι μόνο στον έλατο.
Ανθοφορίες όπως της καστανιάς όπου είχε ανοίξει αυτή θα έχουν πρόβλημα ενώ τα θυμάρια όσα ακόμα είναι στο μπουμπούκι θα ευνοηθούν.
Και τα μελιτώματα βεβαίως θα συμπεριφερθούν διαφορετικά, και μάλλον οι περιοχές που πήγαιναν καλά θα ζημιωθούν, ενώ όσες δεν πήγαιναν καλά μπορούν να ελπίζουν ότι αυτό το νερό ίσως αλλάξει τα πράγματα.
Στην Πελοπόννησο πάλι φέτος βγήκαν αρκετά μελάκια βανίλιας ελάτου σύμφωνα με τα μηνύματα που μου έρχονται στο e-mail υπάρχουν μέρη που δίνουν αδιάκοπα από τις 9 Μαΐου.

Η βελανιδιά στα Γρεβενά αλλά και σε άλλες περιοχές που ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο φύλλο δίνοντας 2 και 3 κιλά την ημέρα θα έχουν τώρα κάποια διακοπή και θα δούμε πως θα πάει ο καιρός τις επόμενες μέρες, δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει δηλαδή.
Τέλος η χορτονομή, και οι άλλες ανθοφορίες όπως λυγαριά, βαμβάκι, ηλίανθος κτλ που έρχονται θα ευνοηθούν από τις τωρινές βροχές.
Όπου δεν έβρεξε μπορεί το μελίτωμα να συνεχίσει τώρα μα τα φυτά θα υποφέρουν αργότερα και δεν θα δώσουν οι ανθοφορίες που θα ακολουθήσουν.

Εδώ είμαστε και θα τα δούμε και θα τα πούμε όλα όμως στην ώρα τους.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...