Κοροιδοενίσχυση φτώχειας για την Μελισσοκομία μόλις 3.39 ευρώ ανά κυψέλη ανακοίνωσε το Υπουργείο σήμερα - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Κοροιδοενίσχυση φτώχειας για την Μελισσοκομία μόλις 3.39 ευρώ ανά κυψέλη ανακοίνωσε το Υπουργείο σήμερα


Το ΥΠΑΑΤ είναι υπόλογο απέναντι στους 30 χιλιάδες μελισσοκόμους της Ελλάδος.
Από την μια απαγορεύει το φθινόπωρο, τον χειμώνα και την άνοιξη στους μελισσοκόμους ακόμα και να αλλάξουν νομό για να μεταφέρουν τα μελίσσια τους στις περιοχές που υπάρχει μελιτοέκκριση.
Ακόμα και να πάνε στο απέναντι νησί να φροντίσουν τα μελίσσια τους την άνοιξη το απαγόρευσαν στους νησιώτες μελισσοκόμους.
Έτσι ο ίδιος ο Υπ. ΑΑΤ κ. Σ. Λιβανός σε μελισσοκομικούς φορείς είχε ανακοινώσει ενίσχυση 5.93 ευρώ ανά κυψέλη τον Φεβρουάριο δείτε ΕΔΩ, για να φτάσουμε στο καλοκαίρι και να αυτοδιαψευστούν δηλώνοντας ότι τελικά θα μας δώσουν μόλις 3.39 ευρώ ανά κυψέλη.

Νιώθω την ανάγκη ακόμα να πω ότι.
Είχα αποφασίσει να μην ξαναασχοληθώ με τα συνδικαλιστικά καθόλου.
Γιατί το σάλιο μου χαλάω μονάχα.
Δεν μπορώ να μην πω όμως ότι ολόκληρη η Ελληνική Μελισσοκομία κοιμήθηκε με αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.
Μόνο τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη το πάλεψε το θέμα, σε σημείο τέτοιο που πολλοί μελισσοκόμοι να με ρωτούν αν θα ενισχυθούν μόνο οι νησιώτες και οι Κρήτες γιατί μόνο για αυτούς άκουγαν.
Η δε ανεκδιήγητη ΟΜΣΕ, άκουγε το ίντερνετ να βοά, τους Υπουργούς μοναχούς τους να ανακοινώνουν ποσά και αντί να μπει μπροστά και να πει ότι αυτά που ανακοινώνετε είναι λίγα, έστελνε επιστολές στο Υπουργείο και ρωτούσε αν ισχύουν όσα ακούγονται.
Και δεν το λέω εγώ αυτό, στο Μελισσοκομικό Βήμα το διάβασα.
Διεκδικείς 50 κύριοι για να πάρεις 15.
Δεν ρωτάς αν είναι αλήθεια όταν ακούς για 15 γιατί τότε θα πάρεις ψίχουλα.
Ο Συνδικαλισμός είναι μια μόνιμη διεκδίκηση και δεν εκφράζεται με επιστολές και ευχολόγια.

Ο Melissocosmos ήταν ο μόνος που έγραφε όσα έλεγαν οι Υπουργοί, προκειμένου αυτοί να μην μπορούν να υπαναχωρήσουν μετά, αλλά ήταν πολύ μόνος.
Ακόμα και Μελισσοκομικά Κέντρα με έπαιρναν τηλ και μου έλεγαν μην γράφεις τέτοια πράγματα περί ενίσχυσης γιατί δεν υπάρχει ενίσχυση και μας ζαλίζουν στις ερωτήσεις οι μελισσοκόμοι.
Τόσο μόνος ήμουν λοιπόν, με διέψευδαν ακόμα και οι μελισσοκομικές οργανώσεις της χώρας αντί να μπούμε και να πιέσουμε όλοι μαζί εν χορώ.

Να πω και στους μεγαλομελισσοκόμους των 2 και 3 χιλιάδων μελισσιών, και στις μεγαλοεπιχειρήσεις που τόσα χρόνια στηρίζουν την ΟΜΣΕ, ότι με την εμμονή σας τόσα χρόνια να στηρίζετε κουτσό άλογο, θα δείτε στους λογαριασμούς σας τώρα καμιά δεκαριά χιλιάδες ευρώ λιγότερα ο καθένας σας, με τις υγείες σας λοιπόν αλλά καλά να πάθετε μπας και ξεστραβωθείτε επιτέλους. 

Όσο για εμένα, ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται, φτωχός γεννήθηκα, έμαθα να ζω φτωχικά, κι αν πάρω 500 ευρώ λιγότερα λίγο το κακό.

Να συγχαρώ τους Νησιώτες και τους Κρητικούς, και να τους πω ότι είστε παλικάρια, αν δεν ήσασταν εσείς δεν θα έπαιρνε ούτε η υπόλοιπη Ελλάδα τίποτα, και πως αξίζετε ίσως και να ενισχυθείτε μόνο εσείς αφού μόνοι σας το καταφέρατε αυτό.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι πριν 12 χρόνια σε ένα ραντεβού που είχαμε κάποιοι φορείς για άλλο θέμα στο Υπουργείο Παιδείας, δυο Κρητικοπούλες έφεραν και τους βουλευτές του νομού τους μαζί στην συνάντηση θεωρώντας αυτονόητο ότι πρέπει να βάλουν πλάτη και αυτοί.
Είστε μαχητές και παράδειγμα προς μίμηση.

Σε ότι αφορά τον Melissocosmo
Πάλεψα, μα ως μέσο ήμουν μόνος και λίγος.
Αύριο όμως επιφυλάσσω μεγάλο χουνέρι από τον τύπο στο Υπουργείο.
Θα το ευχαριστήσουμε, που ενώ μας απαγόρεψε να ασκήσουμε το επάγγελμα μας και να μεταφέρουμε τα μελίσσια μας στις νομές, μας δίνει ως αποζημίωση τώρα την αξία 300γρ μελιού βάση τιμής Σούπερ Μάρκετ.
Προφανώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θεωρεί ότι χάσαμε 300γρ ανά κυψέλη με τα λοκ νταουν που επέβαλαν στα μελίσσια μας οπότε αυτό το ποσό μας επιστρέφει.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...