20 εκατ. ευρώ κορονοενισχύσεις σε χοιροτρόφους και μελισσοκόμους αποφάσισε η Κομισιόν - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021

20 εκατ. ευρώ κορονοενισχύσεις σε χοιροτρόφους και μελισσοκόμους αποφάσισε η Κομισιόν


Σχόλιο Melissocosmou
Άραγε η κοροιδοενίσχυση που μας ετοιμάζουν είναι από αυτό εδώ το ποσό;
Ή η κοροιδοενίσχυση θα δοθεί από ο κράτος και από αυτό το ποσό θα πληρωθούν οι μελισσοκόμοι φέτος για μετακινήσεις και αντικατάσταση κυψελών;
Θυμίζω ότι φέτος το Ευρωπαϊκό κονδύλι για την στήριξη της μελισσοκομίας είναι πολύ αυξημένο λόγω κορονοιού, ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν ότι τα επιπλέον χρήματα έπρεπε να δοθούν για αγορές κινητών πάτων των κυψελών.
Τώρα ποιανού ήταν αυτή η λαμπρή ιδέα που θεώρησε ότι χρειαζόμαστε 30% του αριθμού των κυψελών μας να φέρουν κινητούς πάτους δεν το ξέρω.
Ξέρω όμως ότι η Ε.Ε είναι πρόθυμη να στηρίξει την μελισσοκομία, αλλά εμείς ούτε διεκδικούμε αλλά και ότι διεκδικούμε είναι βλακείες.
Του χρόνου να περιμένετε κονδύλι για αγορά καπακιών.
Θα βάλουμε καπάκια και στα κεφάλια μας ακόμα και θα κυκλοφορούμε σαν τα καρναβάλια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ελληνικό πρόγραμμα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για ενίσχυση της χοιροτροφίας και των εκτροφών γηγενών μαύρων χοίρων, καθώς και των παραγωγών μελιού, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. 

Το μέτρο θα αντιμετωπίσει εν μέρει την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν οι δικαιούχοι εξαιτίας του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους του νομοθετικού πλαισίου. Ειδικότερα, η ενίσχυση:
(i) δεν θα υπερβαίνει τα 225.000 ευρώ ανά δικαιούχο και
(ii) θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021. 

Παϊσιάδης Σταύρος

ΠΗΓΗ
https://www.agrotypos.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...