Τα φρούτα ως τροφή των μελισσών - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Τα φρούτα ως τροφή των μελισσών


Καρπούζι.
Ένα καρπούζι 10 κιλών περιέχει έως 3 κιλά σάκχαρα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και διαλυτές φυτικές ίνες.
Οι μέλισσες το λατρεύουν, και για του λόγου το αληθές ανοίξτε ένα καρπούζι και βάλτε το κοντά στο μελισσοκομείο σας και θα δείτε το αποτέλεσμα.
Το καρπούζι ως τιμή παραγωγού πωλείται από 7 έως 10 λεπτά το κιλό μέσα στο χωράφι.
Ένα καρπούζι 10 κιλών δηλαδή θα μας κοστίσει 1 ευρώ και θα μας δώσει τον χυμό του που θα έχει 3 κιλά σάκχαρα συν τις πολύτιμες βιταμίνες.

Με ένα κόστος 30 μόλις λεπτών το κιλό θα μπορούσαμε να έχουμε μια άριστη και οικονομική μελισσοτροφή αν είχαμε ένα μηχάνημα να το πολτοποιήσει.
Όλα αυτά χρειάζονται ψάξιμο όμως, και κάποιοι σκόπιμα μας κρατούν μακριά από αυτές τις λύσεις ώστε το παιχνίδι να παίζεται γύρω από τις ζάχαρες και τα σιρόπια.  

Πάμε παρακάτω...

Πορτοκάλια.


1 κιλό πορτοκάλια περιέχουν 800 γραμμάρια σάκχαρα ενώ αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου και βεβαίως βιταμίνης C και είναι πτωχό σε νάτριο.
Τιμή παραγωγού 7 λεπτά το κιλό.
Αυτό σημαίνει ότι με κόστος 10 λεπτά το κιλό θα μπορούσαν τα πορτοκάλια να μας δώσουν χυμό που θα έχει 1 κιλό σάκχαρα συν τις πολύτιμες βιταμίνες και θα είχαμε επίσης μια άριστη και οικονομική μελισσοτροφή αν είχαμε ένα μηχάνημα να το πολτοποιήσει.
Και αυτό θέλει ψάξιμο όμως, έρευνα δεν έχουμε γύρω από αυτές τις υποθέσεις.
Δεν γνωρίζουμε καν τι θα γίνει αν δώσουμε τον χυμό των πορτοκαλιών στα μελίσσια μας.
Αν θα υπήρχε αποδοχή αυτού του φυσικού χυμού θα μιλούσαμε για επανάσταση γύρω από την διατροφή και το κόστος της μέλισσας και σίγουρα θα περνούσαν ίσως και λιγότερα σάκχαρα στα μέλια, κακά τα ψέματα.

Εγώ τα φωνάζω χρόνια τώρα όλα αυτά, ότι πρέπει να πάμε την μελισσοκομία ένα βήμα μπροστά, και έχω καταντήσει το μαύρο πρόβατο και το κόκκινο πανί για πολλούς, αλλά δεν με νοιάζει γιατί έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι τουλάχιστον πολέμησα.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...