Έρχεται ισχυρότατος καύσωνας τέλος του μήνα - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Έρχεται ισχυρότατος καύσωνας τέλος του μήνα


Σχόλιο melissocosmos
Ισχυρότατο καύσωνα άνω των 40C σε πολλές περιοχές της χώρας έρχεται προς τα τέλη του μήνα με αρχές Αυγούστου.
Αυτό είναι αρνητική εξέλιξη για την πορεία του πεύκου, το οποίο περιμένουμε να ξεκινήσει φέτος γύρω στις 5 με 10 Αυγούστου.
Ειδικά η Εύβοια χρειάζεται μια καλή βροχή μέσα στο επόμενο 10ημερο για να έχει ελπίδες να πάει καλά, και όχι μόνο δεν βλέπουμε βροχή αλλά έρχεται καύσωνας.
Διαβάστε την πρόγνωση και βλέπουμε.

Του Θεοφάνη Χατζηγρίβα προγνώστη - αναλυτή καιρού

Με απόλυτη σιγουριά πλέον μιλάμε για ισχυρό καύσωνα που θα απασχολήσει κυρίως τη δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, δυτικά ηπειρωτικά, δυτική και κεντρική Στερεά και δυτική και πιθανώς κεντρική Πελοπόννησο.
Σε αυτές τις περιοχές κυρίως τελευταίες ημέρες του μήνα και τις πρώτες του Αυγούστου θα σημειωθούν θερμοκρασίες που μπορεί να πλησιάσουν πολύ τοπικά και τους 46 βαθμούς.
Χαρακτηριστικό ότι περιμένουνε θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 40-41 βαθμών ακόμη και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας όπου έχουμε και σχετικό υψόμετρο σε σχέση με άλλες περιοχές.
Οριακά θερμοκρασίες λίγο πάνω από 40 και ανάλογος τις θερμές λιμνουλες και σε ανατολικά τμήματα. Λίγο καλητερα στα νησιώτικα τμήματα του Αιγαίου, όχι όμως του Ιονίου.
Σοβαρη πτώση, και πιθανά έντονα φαινόμενα από 5 με 6 Αυγούστου και γερό σπάσιμο του υποτροπικου.
Με βάση τους υπολογισμούς μου, δεν Φαινετε νέο κύμα καύσωνα για φέτος.
Αν αλλάξει κάτι το οποίο δύσκολα θα γίνει θα τα πούμε.....
Από βροχές λίγα πράματα, αλλά λόγω της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας, υπάρχουν πιθανότητες για τοπικά μικρό ξεσπάσματα κυρίως στα βόρια της χώρας μας.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...