Δεν φαντάζομαι να θέλετε μέλι πεύκου και φέτος; - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

Δεν φαντάζομαι να θέλετε μέλι πεύκου και φέτος;


Δεν φαντάζομαι να θέλετε μέλι πεύκου και φέτος;

Γράφει το ΜΕΛΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

Με το ΦΕΚ 138/Α' /5-8-21, παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στα δάση όλης της χώρας εως και 27/08 για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.
Και τι έγινε, θα πει ο ανίδεος...
Μπορεί και τίποτα (για εσένα) φίλε μου. Έγινε όμως για το 60% της ετήσιας παραγωγής μελιού, το οποίο παράγεται στα πευκοδάση ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, κανονικά. Προφανώς έγινε για τους μελισσοκόμους -όσους γλύτωσαν τις φωτιές- που βλέπουν τα έσοδα τους να μηδενίζονται, το ίδιο και η συμβολή στο Α.Ε.Π. ' Στον αντίποδα θα αυξηθούν κατά 90% οι εισαγωγές από Τουρκία.
Μα άκουσα στις ειδήσεις οτι οι μελισσοκόμοι βάζουν φωτιές...
Σε απόλυτα νούμερα, οι μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται εντός της χώρας είναι 19.814 (2005) με 1.497.690 κυψέλες, 2η χώρα η πατρίδα μας σε αριθμό, στην Ε.Ε. Σε απόλυτα νούμερα λοιπόν, ας συγκρίνει -όποιος θέλει να δει- τα εκατομμύρια, με των αριθμό πυρκαγιών, εξ αμελείας μελισσοκόμου. 
Η πραγματικότητα πάντα ήταν, είναι, και θα είναι, ότι ο μελισσοκόμος προστατεύει το δάσος όχι μόνο από άποψη αλλά και από άμεση αναγκαιότητα για βιοπορισμό.
Προβλέπεται καθαρισμός της βλάστησης 5 μέτρα περιμετρικά του μελισσοκομείου' να πως δημιουργείς αντιπυρική ζώνη.
Επιβάλλεται  δεξαμενή με 200 λίτρα νερό, εντός της εκμετάλλευσης. Να πως έχεις, κατασβεστική δεξαμενή, αδαπάνως.  
Έχεις τους εργάτες του δάσους μέσα στο δάσος, ως μάτια και ως  χέρια, όπως τους χρησιμοποιούσες έως τώρα. Αλλά τώρα είναι της μόδας, η καταστολή από την πρόληψη / ο αποκλεισμός από την συνεργασία. 
Και πως ξέρω τι ρόλο παίζει ο καθένας?
Σωστό. Αλλά ο μελισσοκόμος δεν είναι ο καθένας. Υπάρχει Εθνικό Μητρώο, όπου είμαστε όλοι καταγεγραμμένοι, με βιβλιάριο όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία καθώς και οι τόποι που μεταφέρονται τα μελισσοσμήνη. Οι κυψέλες έχουν πυροσφραγισμένο κωδικό ιδιοκτήτη και αναγράφουν τηλέφωνο ανάγκης. Άρα φακελωμένοι.
 Και κάπως έτσι απογυμνώθηκε το δάσος από τους φυσικούς του προστάτες και διατέθηκε ως βορά του κάθε τελειωμένου ανθρωποειδούς, ο φυσικός μας πλούτος...
1.000 ευρώ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ?
10.000 ευρώ ΓΙΑ ΑΝΑΜΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟΥ?
ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΗ.

ΠΗΓΗ

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...