Οι υποψίες για τουρκικό δάκτυλο σε πολλές πυρκαγιές και τα γεγονότα του παρελθόντος - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021

Οι υποψίες για τουρκικό δάκτυλο σε πολλές πυρκαγιές και τα γεγονότα του παρελθόντος


Τεράστια πύρινα μέτωπα κατακαίνε τη χώρα. Ο κρατικός μηχανισμός έχει φτάσει και ξεπεράσει τα όριά του. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη.

Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην οργάνωση του κράτους, αλλά αυτά δεν αρκούν όταν έχεις απέναντί σου ένα φυσικό φαινόμενο τέτοιας έκτασης. Τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε.»

Ωστόσο η κατάσταση αυτή σε μια χρονική περίοδο όπου και στην γειτονική χώρα επίσης καίνε φωτιές, τις οποίες μεγάλη μερίδα του Τύπου αποδίδει στην Αθήνα, σε συνδυασμό με την ακόλουθη φράση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και ορισμένα γεγονότα σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, γεννά τουλάχιστον υποψίες.

«Εύχομαι να μην χρειαστεί και πέραν της πρόληψης να εμπλακούμε και αλλού, είμαστε όμως καθ’ όλα έτοιμοι να το κάνουμε με προσωπικό και μέσα», είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Πέμπτης ο ΑΓΕΕΘΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κω έγινε γνωστό πως άτομο εντόπισε 2 Γερμανούς τουρίστες κοντά σε εστία πυρκαγιάς που όταν ρωτήθηκαν τι γύρευαν εκεί έσπευσαν να φύγουν.

Τις ίδιες δε ημέρες, Γερμανίδα οδηγός τουριστικού λεωφορείου ιδιωτικής επιχείρησης, φωτογράφιζε ακτές στο Μαρμάρι. Είναι γεγονός πως πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συλληφθεί τουρίστες κυρίως γερμανικής υπηκοότητας που έχουν παραδεχθεί πως είχαν χρηματιστεί από αγνώστους στη γειτονική Τουρκία για να κινούνται στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου διενεργώντας συλλογή φωτογραφιών εγκαταστάσεων ευαίσθητων για την εθνική ασφάλεια.

Η όλη αυτή υποψία και πληροφορίες θυμίζουν έντονα καταστάσεις όπως του καλοκαιριού του 1998 όταν συνελήφθη ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ. Στο δωμάτιό του είχαν βρεθεί φωτογραφίες από τα καμμένα δάση της Κέρκυρας και των Γκρίζων Λύκων.

Όλα αυτά λίγες ημέρες αφότου είχε γνωστοποιηθεί η έκθεση για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ που επιβεβαίωνε μεταξύ άλλων την διασύνδεση Γκρίζων Λύκων και ΜΙΤ.

Άλλη περίπτωση ήταν εκείνη του επίσης Γκρίζου Λύκου Χαλούκ Κιρτσί, που το 1988 είχε δηλώσει σε τουρκικό τηλεοπτικό δελτίο ότι «Εμείς κάψαμε και τα ελληνικά δάση». Ουδείς από το επίσημο τουρκικό κράτος δεν τόλμησε να τον διαψεύσει.

ΠΗΓΗ
https://www.pentapostagma.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...