Αυτή είναι η αίτηση που ζητάνε να συμπληρώσουμε για το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021

Αυτή είναι η αίτηση που ζητάνε να συμπληρώσουμε για το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο


Δέκα ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας στις 20/10/21 και ούτε οι μισοί μελισσοκόμοι της χώρας δεν έχουν προσέλθει να δηλώσουν τα μελίσσια τους.
Αυτό γίνεται επειδή φοβούνται ότι το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο ήρθε για να λειτουργήσει ως φορολογικό εργαλείο και όχι για να λύσει προβλήματα.
Τονίζω ότι αν δεν δηλωθούν όλες οι κατεχόμενες κυψέλες τότε η μελισσοκομία θα χάσει εκατομμύρια ευρώ από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα. 
Πάμε να δούμε την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι μελισσοκόμοι.

Κάντε κλικ πάνω στην αίτηση όσοι μπαίνετε από κινητό αν σας την παραμορφώνει.


Σύμφωνα λοιπόν με τα γραφόμενα του εγγράφου φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να ελεγχθούν και οι πωλήσεις των μελισσοκόμων και να περιοριστούν οι μικροπωλήσεις που γίνονται πόρτα πόρτα χέρι με χέρι δηλαδή.
Αντιθέτως οι πωλήσεις προς τους εμπόρους με τιμολόγια και αποδείξεις δεν αποτελούν πρόβλημα καθώς εύκολα αποδεικνύονται.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.

Ένας παραγωγός που έχει 100 μελίσσια και πάει να τα δηλώσει στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο.
Θα τον ρωτήσουν πόσο μέλι έβγαλες;
Π.χ 1 τόνο πρέπει να συμπληρωθεί στην αίτηση.
Που το πούλησες;
Στον έμπορο, ok ονόμασε τον έμπορο και το τιμολόγιο πώλησης.
Αν το πούλησες κιλό κιλό μόνος σου όμως έχεις πρόβλημα, καθώς πρέπει να ονομάσεις τους πελάτες που το αγόρασαν και να δείξεις τις αποδείξεις που τους έκοψες.
Και ακόμα χειρότερα, τι θα γίνει αν υπάρξει διασταύρωση στοιχείων ανάμεσα σε ότι δηλώνεις στο Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και σε όσα δηλώνεις στην Εφορία;

Αυτό είναι το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο λοιπόν.

Και βέβαια το τυράκι στην φάκα είναι ότι αν δεν κάνεις κάθε χρόνο αυτή την δήλωση δεν θα είσαι δικαιούχος των μελισσοκομικών προγραμμάτων, πχ πετρέλαια και αντικατάσταση κυψελών και δεν θα έχεις δικαίωμα να μεταφέρεις τα μελίσσια σου ανά την χώρα στις μελισσοβοσκές.

Πιστεύω δε, από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, που παρακολουθώ τόσα χρόνια τις εξελίξεις στα μελισσοκομικά δρώμενα ότι είναι πάρα πολύ πιθανό μόνοι μας οι μελισσοκόμοι και οι εκπρόσωποι μας να ζήτησαν όλα τα παραπάνω ώστε να ευνοηθούν οι έμποροι.

Και να ξεκαθαρίσω ότι εγώ ακόμα δεν δήλωσα τα μελίσσια μου στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, θα τα δηλώσω τις επόμενες ημέρες όμως, και αν αποδειχτεί ότι θα έχω προβλήματα φορολογικής φύσεως από αυτή την ιστορία τότε τα επόμενα χρόνια δεν τα ξαναδηλώνω.
Γιατί όπως είπα η δήλωση αυτή θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά κάθε φθινόπωρο.

Η γνώμη μου αυτή είναι λοιπόν, δηλώνουμε και αν όλα πάνε καλά έχει καλώς, διαφορετικά τους μουτζώνουμε του χρόνου.

ΥΓ
Όσο για τις εξαγγελίες της ΟΜΣΕ ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μέτρου κατά την γνώμη μου αυτό δεν μπορεί να συμβεί.
Πρώτον γιατί η ΟΜΣΕ δεν έχει τα χρήματα να το κάνει.
Και δεύτερον ακόμα και αν προσφύγει δεν θα καταφέρει τίποτα αφού ο νόμος δεν είναι αντισυνταγματικός σε καμία περίπτωση.
Δεν βλέπω γιατί να τον ακυρώσει ο δικαστής.

Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...