Επιστροφή εισφορών ΕΦΚΑ σε χιλιάδες αγρότες - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Επιστροφή εισφορών ΕΦΚΑ σε χιλιάδες αγρότες

Σχόλιο Melissocosmos
Αφορά όσους Αγρότες και μελισσοκόμους απασχολούνται παράλληλα και με άλλη εργασία και πλήρωσαν διπλές εισφορές στον ΕΦΚΑ και όσους αγρότες και μελισσοκόμους που είναι στο κανονικό καθεστώς και έχουν πιστωτικό υπόλοιπο από ΦΠΑ μεγαλύτερο από τις εισφορές που κάνει να δώσουν στον ΕΦΚΑ οπότε τους επιστρέφουν την διαφορά.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής στους δικαιούχους, των πιστωτικών υπολοίπων που προέκυψαν από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία και ασφαλισμένων που υπάγονται στις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016.

Η πίστωση των προς επιστροφή ποσών έγινε στις 30-9-2021, στον αριθμό (ΙΒΑΝ) του τραπεζικού λογαριασμού που έχουν ήδη δηλώσει οι ασφαλισμένοι στον Ατομικό τους Λογαριασμό που τηρείται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, εφόσον είναι έγκυρος.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι:

  • αποδόθηκαν πιστωτικά υπόλοιπα συνολικού ποσού 7.621.964,62 €  στον τραπεζικό λογαριασμό 12.476 ασφαλισμένων με έγκυρο ΙΒΑΝ
  • δεν αποδόθηκαν πιστωτικά υπόλοιπα σε:
    1) 480 ασφαλισμένους (111.907,93 €) λόγω  συμπληρωμένου μη έγκυρου ΙΒΑΝ
    2) 4.216 ασφαλισμένους (1.829.746,23 € ) λόγω  μη συμπληρωμένου ΙΒΑΝ.
    Επισημαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι αποκτούν άμεσα τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr)  επιλογή: Ασφαλισμένοι > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr.
ΠΗΓΗ

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...